Menu

Компанія Murata являє найменші в світі електронні компоненти

Компания Murata представляет самые маленькие в мире электронные компоненты


Компанія Murata Manufacturing розробила і почала підготовку виробництва найменших у світі чіпів феритових фільтра, корпуси яких мають типорозмір 0201 (0.25 х 0.125 міліметра). Феритові фільтри - це електронні компоненти, широко використовувані в смартфонах, планшетних комп'ютерах та іншої портативної цифрової електроніки, а їх призначенням є придушення перешкод і власних шумів електронних компонентів, що дозволяє уникнути помилок при передачі даних і при виконанні інших операцій.

Феритові фільтри є не єдиними виробами типорозміру 0201, розробленими компанією Murata. У минулому році компанія вже демонструвала котушки індуктивності і твердотільні конденсатори таких розмірів. Незважаючи на настільки крихітні розміри цих компонентів, в електронній промисловості вже є монтажний автоматичне обладнання, здатне встановлювати і паяти такі компоненти. Беручи це під увагу, компанія Murata планує в цьому році виготовити кілька досвідчених партій компонентів у типорозмірі 0201 і відправити їх в якості зразків виробників електронної техніки. А почало по-справжньому масового виробництва таких компонентів заплановано на наступний рік.

"Порівняно з компонентами типорозміру 0402, які до останнього часу були найменшими електронними компонентами, обсяг компонентів типорозміру 0201 менше на 75 відсотків. З урахуванням того, що в звичайному смартфоні знаходиться більше 500 компонентів 0402, використання компонентів 0201 має великі перспективи з точки зору мініатюризації цих пристроїв, зниження їх ваги, збільшення надійності і поліпшення їх деяких споживчих характеристик".

"Коли люди цікавляться, чи можуть компоненти типорозміру 0201, які за габаритами не перевищують габаритів крихітної піщинки, бути встановлені на друкованій платі, ми демонструємо їм в якості прикладу плату, створену нами спільно з компанією Panasonic і за допомогою обладнання виробництва компанії Fuji Machinery. А для закріплення виробленого враження ми показуємо людям стакан, в якому перебуває близько мільйона твердотілих конденсаторів типорозміру 0201 ))".



|