Menu

Компанія Texas Instruments представляє новий чіп, який може проектувати зображення прямо в очі користувача

Компания Texas Instruments представляет новый чип, который может проецировать изображения прямо в глаза пользователя


На виставці Consumer Electronics Show (CES 2012) у минулому році компанія Texas Instruments (TI) оголосила про розробку нової структури чіпів, призначених для створення мініатюрних портативних проекторів. І нещодавно представники компанії TI оголосили про початок виробництва перших чіпів, побудованих на базі вищезазначеної технології. Ці нові чіпи є досить мініатюрними і ефективними для того, щоб вони могли поміститися в мобільні телефони, планшетні комп'ютери та навіть в окуляри, які можуть проектувати високоякісні зображення прямо в очі носить їх людини.

Новий чіп має хитромудре назва DLP Pico 0.2" TRP, і це не єдиний чіп, а цілий набір мікрочіпів, об'єднаних в єдиному корпусі і реалізують технології DLP (Digital Light Processing) і TRP (Tilt and Roll Pixel). Завдяки новій інноваційній структурі чіп працює з пікселями, розміри яких у двадцять разів менше товщини людського волоса. При цьому, нові чіпи забезпечують на 100 відсотків більшу яскравість світіння пікселів, ніж DLP-чіпи попереднього покоління, і споживають на 50 відсотків менше енергії, що дозволить економно витрачати дефіцитний заряд акумуляторних батарей мобільних пристроїв.

Компания Texas Instruments представляет новый чип, который может проецировать изображения прямо в глаза пользователя


Як вже згадувалося вище, компанія Texas Instruments бачить основну область застосування своїх нових чіпів для створення піко-проекторів, вбудованих в різні мобільні пристрої. Але, деякі виробники окулярів віртуальної і доповненої реальності, такі, як група Google Glass Explorer Editions компанія Vuzix з ентузіазмом сприйняли появу нових чіпів, вбачаючи в них можливість значно поліпшити можливості та характеристики розробляються і випускаються ними пристроїв.

Природно, що для того, щоб новий чіп компанії Texas Instruments дістався до кінцевого споживача у складі яких-небудь пристроїв буде потрібно досить тривалий час. І, на жаль, не варто покладати великих надій на різке зниження вартості пристроїв доповненої і віртуальної реальності завдяки впровадженню нових типів, ці пристрої так і залишаться пристроями, розрахованими на досить вузьке коло споживачів, хіба що якість їх роботи буде значно покращено.

|