Menu

Компанія Toshiba здійснює прорив в області NAND Flash-пам'яті наступного покоління

Компания Toshiba совершает прорыв в области NAND Flash-памяти следующего поколения



Фахівці компаній Toshiba Corporation і Toshiba America Electronic Components, Inc. (TAEC) розробили технологію виробництва другого покоління NAND Flash-пам'яті, енергонезалежної пам'яті, що володіє характеристиками, що перевершують характеристики найкращих сучасних зразків подібної пам'яті., і здатною зберігати два біта даних в одній клітинці Масове виробництво нових мікросхем NAND-пам'яті, виготовлених за 19-нм технологічному процесу і мають ємність 64 гігабіта, буде розпочато найближчим часом.

Слід зауважити, що NAND Flash-пам'ять є одним з найважливіших компонентів споживчої електроніки на сьогоднішній день. Така пам'ять, що використовується в складі карт пам'яті, Flash-накопичувачів, в смартфонах, планшетних комп'ютерах у звичайних комп'ютерах і в безлічі інших електронних пристроїв. А мікросхеми NAND Flash-пам'ять, що мають підвищену надійність, використовуються для створення твердотільних дисків (SSD), призначених для використання в серверах інформаційних центрів і в суперкомп'ютерах.

При розробці нового типу NAND Flash-пам'яті фахівці компанії Toshiba використали найсучасніші технології і останні наукові досягнення в галузі мікроелектроніки. В результаті цього були розроблені 64-гігабітні чіпи, площею 96 квадратних міліметрів, що робить ці мікросхеми мікросхемами з найвищою щільністю зберігання інформації на сьогоднішній день. Крім цього, в складі нової мікросхеми пам'яті є контролер, що реалізує інноваційний метод швидкісної запису інформації, завдяки якому чіпи NAND Flash-пам'яті наступного покоління можуть забезпечити швидкість запису до 25 МВ/сек.

В даний час в лабораторіях компанії Toshiba ведуться розробки NAND Flash-пам'яті ще одного наступного покоління, яка зможе зберігати три біта даних в одній клітинці. Трехбитная Flash-пам'ять буде заснована на тій же технології, що і двухбитная, а виробництво трехбитной NAND Flash-пам'яті буде розпочато у другій половині цього року.

Компанія Toshiba планує спочатку випустити мікросхеми трехбитной пам'яті, призначені для використання в смартфонах і планшетних комп'ютерах, а потім буде розроблений спеціалізований контролер, сумісний зі стандартом eMMC, що дозволить використовувати нову пам'ять в картах пам'яті і Flash-накопичувачах інформації. Після цього буде розроблено ще один контролер пам'яті, що підтримує протоколи роботи SSD, що дозволить новим портативних комп'ютерів і серверів отримати SSD-диски нового покоління, що володіють чудовими технічними характеристиками.

|