Menu

Aptina представляє нові CMOS-сенсори для зйомки якісного відео

У наш час мало кого можна здивувати 13-мегапіксельними камерами або можливістю зйомки FullHD відео в комунікаторах. Дійсно, сучасні смартфони можуть похвалитися відмінною якістю знімків, що анітрохи не поступається простим цифрових фотокамер. Однак з відео все зазвичай набагато гірше: незважаючи на FullHD дозвіл, мало які пристрої можуть зняти дійсно якісний і гладкий матеріал. І компанія Aptina збирається виправити цю проблему.

Aptina представляет новые CMOS-сенсоры для съёмки качественного видео

Сьогодні вона представила два нових CMOS сенсора -, AR0835 і AR0835HS, які призначені, в першу чергу, для зйомки якісного відео. Суттєвих відмінностей між двома матрицями не буде. Їх дозволом складе 8 мегапікселів і вони зможуть знімати FullHD відео (1080р) з частотою 60 кадрів в секунду. При трохи більш низькому дозволі HD (720p) частота зростає вже до 120 кадрів в секунду, що фактично означає высокоростную мобільний зйомку. Сама Aptina характеризує свою нову розробку як "CMOS-сенсори професійного рівня", і ми сподіваємося, що це дійсно так.

Сенсор AR0835 орієнтований на комунікатори і вже готовий до масового виробництва, а AR0835HS буде призначений для action-камер і надійде у виробництво у першому кварталі 2013 року.




|