Menu

Смартфон на Ubuntu вийде в продаж без магазину додатків

Можливо, хтось вважатиме заголовок жартом, але, на жаль, це дійсно так: Canonical збирається випустити смартфон на Ubuntu без магазину додатків. Ця фраза просто звучить дико в 2013 році, коли використання офіційних маркетів на мобільних пристроях стало основним, а іноді і єдиним способом встановлення сторонніх програм.

Смартфон на Ubuntu выйдет в продажу без магазина приложений

Вищесказаного напередодні заявив менеджер по продукції компанії Canonical, Річард Коллінз. Причиною цього, за його словами, є те, що "Canonical націлена на ринки, де користувачі, в першу чергу, зацікавлені у використанні стандартних додатків". Де компанія збирається знайти ці ринки не повідомляється, але, як не дивно, схоже, що розробники Canonical забули, що смартфон повинен бути в першу чергу смартфоном, а часи Windows Mobile давно пройшли.

Не варто сподіватися і на можливість запуску на мобільній версії Ubuntu додатків для Android. Незважаючи на те, що обидві ці ОС будуть використовувати одне ядро, програмісти першої не збираються впроваджувати підтримку установки програм операційної системи Google (хоча, судячи з усього, в принципі це можливо).

Звичайно, ми можемо бути впевнені, що Canonical працює над магазином додатків і випустить його згодом, але кого вона збирається зацікавити смартфоном на перших етапах, окрім групи гіків - не зовсім зрозуміло.

|