Menu

Історія Symbian закінчена

Ще в жовтні минулого року Nokia розіслала розробникам додатків для Symbian лист, у якому говориться про перехід ОС в "режим підтримки". Тоді було майже очевидно, що це кінець для відомої мобільної операційної системи з довгою історією, але офіційно фінська компанія підтвердила це тільки сьогодні.

История Symbian окончена

 

Офіційна заява Nokia було коротко і лаконічно:

Nokia 808 PureView, пристрій, яке показало наші можливості візуалізації і вийшло на ринок у середині 2012 року, було останнім пристроєм Nokia Symbian.

Незважаючи на те, що компанії вдалося продати 2,2 мільйона пристроїв на цій ОС за останній квартал, виробником було прийнято рішення про припинення випуску подібних комунікаторів.

Symbian вела свою історію з 1997 року і на піку своєї популярності, в 2006 році, займала більше 72% ринку мобільних пристроїв. Головними конкурентами, які розвивалися більш динамічно, і яким вдалося відібрати у дітища Nokia частину ринку, були BlackBerry OS, iOS і, пізніше, Android OS. Станом на 1 квартал 2012 року за Symbian залишалося менше 7%, які неухильно знижувалися. Останнє оновлення для цієї ОС, Belle FP2, було випущено в жовтні минулого року. Прощавай, Symbian.

|