Menu

Symbian в "режимі підтримки". Це кінець для ОС?

Протягом останніх років колись популярна операційна система від Nokia, Symbian безупинно втрачає популярність і в цьому році займає всього близько 6,5% ринку. І днями розробники програм під цю ОС отримали лист, який дає підстави вважати, що компанія вирішила відмовитися від подальшої розробки Symbian.

Symbian в "режиме поддержки". Это конец для ОС?

Ось про що йдеться у листі від Nokia:

Шановний розробник,

дякуємо за ваші ідеї щодо покращення ОС, хоча Symbian зараз перебуває в режимі підтримки і нові функції більше не будуть впроваджуватися в платформу без особливо великий потребі (або необхідності для бізнесу). Ми збережемо ваші ідеї для подальшої розробки, якщо буде можливість її продовжити.

З найкращими побажаннями, служба підтримки розробників Nokia.

Якщо хто не зрозумів фразу "режим підтримки", пояснимо детальніше. Це означає зупинку розвитку і поліпшення ОС, яка, проте, все ще офіційно підтримується компанією в плані випуску багфіксів і консультації користувачів. Фактично це означає, що Belle FP2, швидше за все, була останнім оновленням для ОС з дуже довгою історією.

Нам всім шкода Symbian, але, будемо відверті, вона вже давно поступається таким ОС, як Android і iOS, а тепер фінська компанія остаточно зосередилася на випуску WP-комунікаторів, так що підтримувати більш непопулярну ОС, особливо в період внутрішньої кризи, сенсу для компанії немає.

|