Menu

Моноблоки з процесорами Ельбрус почали вивчати офісні співробітниці

За останніми даними виробника ЗАТ МЦСТ, проведена пілотна партія моноблочних ПК на базі мікропроцесора «Ельбрус-2С+». Проект виробництва моноблочних комп'ютерів ведеться у співпраці з Російськими компаніями Kraftway і ВАТ «ИНЭУМ ім. І.С. Брука». Kraftway поставляв зовнішні корпусу і екран для даної серії комп'ютерів. Процесори «Ельбрус-2С+» і материнські плати «Монокуб» виготовлялися ЗАТ МЦСТ за підтримки ВАТ «ИНЭУМ ім. І.С. Брука». Пілотна партія моноблочних комп'ютерів з архітектурою «Ельбрус», призначена для використання в якості офісних автоматизованих робочих місць для виконання широкого кола завдань. Як ми бачимо тепер і для цивільної сфери.

Моноблоки с процессорами Эльбрус начали изучать офисные сотрудницы

Компанія Kraftway адаптувала під плату «Монокуб» свою моноблочну платформу KM4. Плата «Монокуб» має стандартний форм-фактор miniITX і містить один процесор «Ельбрус-2С+».

Моноблоки с процессорами Эльбрус начали изучать офисные сотрудницы

Як виготовляють російські процесори можна подивитися на це . На платі є два роз ’ єми DIMM DDR2-800 і один роз ’ єм PCI-Express x16 (використовується 8 ліній). Можлива установка до 16 ГБ пам'яті (використовуються модулі з ECC). Є зовнішні виходи: Gigabit Ethernet, 4 порти USB 2.0, аудіо, RS 232 -, DVI.

Моноблоки с процессорами Эльбрус начали изучать офисные сотрудницы

Моноблочний ПК відрізняється хорошою ергономікою і привабливим зовнішнім виглядом, безшумністю, малим тепловиділенням. В його корпусі інтегровані:

  • Материнська плата «Монокуб»
  • Система охолодження, заснована на теплових трубках
  • Сенсорний екран з діагоналлю 20” і роздільною здатністю 1600х900
  • Жорсткий диск SATA діаметром 2.5”. В корпусі є посадкове місце для другого жорсткого диска.
  • Дисковод DVD-RW
  • Адаптер Wifi b/g
  • USB хаб з карт-рідером і панеллю аудіороз'ємів
  • Два вбудованих динаміки потужністю 2 Вт
  • Роз'єм для зовнішнього джерела живлення 19V 8А.

Загальна споживана потужність моноблокового ПК - близько 100 ватт, вага - близько 11 КГ (з підставкою, без джерела живлення). Можливе підключення другого монітора через спеціальний перехідник. Моноблок планується поставляти з передустановленою операційною системою «Ельбрус». Вона заснована на ядрі Linux 2.6.33 і має доопрацювання, які реалізують мандатну захист. Комплект програм користувача включає в себе графічну оболонку Xorg, віконний менеджер xfce4, засоби роботи з офісними документами (текстовий редактор ABIWord, електронна таблиця GNumeric), браузер Firefox, СУБД Postgresql і Linter, веб сервер Apache і безліч інших програмних компонент. Всі комплекси програмно-апаратних засобів, що надаються МЦСТ, мають другий клас захищеності від несанкціонованого доступу та сертифіковані за другим рівнем контролю недекларірованних можливостей.




|