Menu

Google пропонує новий спосіб аунтефикации на своїх сервісах

Компанія Google завжди турбувалася про безпеку даних своїх користувачів і регулярно впроваджує нові методи захисту в свої сервіси. Одним з останніх великих нововведень стала двохфакторна аутентифікація, яка, крім звичайного вводу пароля, вимагає ввести додатковий код, пересылаемый з допомогою SMS. Тим не менш, гігант вважає, що будь-які паролі - занадто ненадійна річ, щоб довіряти їм дані користувачів. Тому компанія вирішила перейти до фізичних методів аунтефикации.

Google предлагает новый способ аунтефикации на своих сервисах

Новинка, яку зараз розробляє Google, отримала назву YubiKey і фактично є USB-токеном для безпечного входу на будь-які сервіси компанії. Суть у подібного донгла така ж, як і у ключа для дверей: користувачу потрібно лише вставити його в роз'єм, і у нього при цьому не буде необхідності вводити будь-які паролі. Поки це пристрій далеко від практичної реалізації, але Google має на нього серйозні плани і вже в цьому місяці збирається опублікувати дослідження, присвячене цій ідеї.

Звичайно ж, згідно сучасним тенденціям, буде розроблена і бездротова модель YubiKey, яку можна буде впроваджувати, наприклад, мобільні телефони (можливо мова йде про використання для цього NFC). Ну а ще, тепер може стати реальністю "кільце всевладдя" - саме цю форму Google також пропонує для використання бездротового чіпа.

Як говориться, майбутнє поруч і ми сподіваємося побачити подібні токени вже в найближчі роки.

|