Menu

Apple iPhone 6S і iPhone 6S Plus: усі подробиці

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

Вчора на масштабну прес-конференції в Сан-Франциско корпорація Apple представила нові смартфони iPhone 6S і iPhone 6S Plus. І хоча зовні новинки мало чим відрізняються від попередників, вперше за довгі роки Apple внесла масштабні зміни в програмну і апаратну частини смартфонів. Мова, звичайно ж, йде про дисплеях, здатних розпізнавати різні рівні натискань, але про все по порядку.

Нові iPhone 6S і iPhone 6S Plus зовні не відрізняються від торішніх моделей, але, як ми знаємо, диявол криється в деталях. Сама компанія Apple запевняє, що в девайсах змінилося абсолютно все.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

У минулому році навколо iPhone 6 і iPhone 6 Plus масштабний скандал вибухнув через те, що смартфони дуже легко гнуться. Apple вирішила не повторювати помилок, тому корпус iPhone 6S і iPhone 6S Plus виконаний зі сплаву алюмінію 7000-ї серії, розробленого компанією і використовуваного для виробництва Apple Watch. Даний матеріал на 60% більше міцний і стійкий до згинання, порівняно зі звичайним алюмінієм. Скло, що захищає дисплей новинок, хоч і не виконано з сапфіру, але стало набагато міцніше, ніж було раніше.

Головною особливістю iPhone 6S і iPhone 6S Plus став дисплей 3D Touch, який реагує на силу натискання. Подібне рішення ми вже бачили в Apple Watch і трекпадах ноутбуків MacBook. В iPhone 6S і iPhone 6S Plus дисплей здатний розпізнавати три рівня натискання: просте дотик, звичайне натиснення і сильне натискання.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

Саме технологія 3D Touch змінює принцип роботи з iPhone, дозволяючи робити все набагато простіше і швидше. Сильне натискання на іконку програми викликає контекстне меню, при натисканні правої кнопки миші на комп'ютерах. Таким чином ви зможете моментально перейти до часто використовуваних функцій. Наприклад, відразу почати писати повідомлення обраному контакту або ж моментально зробити селфи.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

З допомогою сильного натискання можна також викликати перегляд фотографій або сайту, якщо вам в повідомленні надіслали посилання. Досить натиснути на екран ще сильніше, щоб повністю відкрити сайт або фотографію в повний екран. Також сильне натискання можна використовувати для перегляду всіх запущених додатків або ж переведення стандартної клавіатури в режим текпада. Розробники вже отримали API, тому в майбутньому нас чекає безліч додатків з підтримкою 3D Touch.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

Кожен рік Apple покращувала камеру у своїх смартфонах, намагаючись витиснути максимум з 8 мегапікселів, але в порівнянні з конкурентами, які вже використовують як мінімум 16-мегапіксельні сенсори, цього вже недостатньо. Тому вперше з часів iPhone 4S дозволом основної камери iSight було збільшено до 12 мегапікселів.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

У камері також знайшлося застосування технології 3D Touch. Сильне натискання на екран дозволяє робити "живі" знімки, які багато порівняли з фотографіями з всесвіту Гаррі Поттера. По суті смартфон робить серію знімків, а потім перетворює їх в анімацію.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

З інших змін варто відзначити можливість зйомки відео у форматі 4K. Також, якщо вірити офіційному сайту Apple, то нова камера має систему оптичної стабілізації зображення, але ця функція знову залишилася ексклюзивної для iPhone 6S Plus, тоді як у звичайному iPhone 6S використовується програмна стабілізація. На сайті Apple також вже можна подивитися фотографії, зроблені на нові смартфони.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

Не обійшлося і без поліпшення фронтальної камери. У нових iPhone використовується 5-мегапіксельна фронтальна камера, яка дійсно знімає в рази краще того, що було раніше. Варто відзначити ще одну цікаву функцію. Apple не зважилася ставити в iPhone 6S і iPhone 6S Plus фронтальну спалах, але реалізувала це програмним чином. Якщо включити спалах під час використання фронтальної камери в момент зйомки екран смартфона загоряється білим світлом, створюючи таким чином ефект спалаху.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

Як звичайно, Apple зробила нові моделі iPhone ще швидше і потужніше. В iPhone 6S і iPhone 6S Plus встановлено 64-розрядний процесор A9, виготовлений з 14-нм техпроцесу із застосуванням технології FinFET. Новий чіп на 70% могутніше, що встановлений в iPhone 6, а ефективність роботи з графікою збільшилася на 90%. Всі сторонні завдання виконуються співпроцесором M9, який знижує навантаження на основний процесор і дозволяє заощадити заряд акумулятора.

З інших особливостей варто відзначити сканер відбитків пальців Touch ID другого покоління, який, по завіреннях компанії, став працювати в два рази швидше, а також збільшення швидкості з'єднання з Інтернетом в два рази. Завдяки новому модему iPhone 6S і iPhone 6S підтримують 23 діапазону LTE і дозволяють завантажувати дані зі швидкістю до 300 Мбіт/с. Крім того, швидкість передачі даних по Wi-Fi також збільшена в два рази.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

З презентацією iPhone 5S компанія вперше представила золотий колір, який тепер разом з космічним сірим і сріблястим використовується в усіх мобільних пристроях компанії. Тепер Apple разом з iPhone 6S і iPhone 6S Plus представила новий колір - рожеве золото.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

У продаж iPhone 6S і iPhone 6S Plus надійдуть 25 вересня з попередньо встановленою версією операційної системи iOS 9, офіційний реліз якої запланований на 16 вересня. До речі, iPhone 6S і iPhone 6S Plus будуть поставлятися в нових упаковках.

Apple iPhone 6S и iPhone 6S Plus: все подробности

Ціни на нові моделі в США з умовою дворічного контракту виглядають наступним чином:

  • iPhone 6S з 16 ГБ - $199;
  • iPhone 6S з 64 ГБ - $299;
  • iPhone 6S з 128 ГБ - $399;
  • iPhone 6S Plus з 16 ГБ - $299;
  • iPhone 6S Plus з 64 ГБ - $399;
  • iPhone 6S Plus з 128 ГБ - $499.

|