Menu

Apple iPhone 6S Plus з'явиться у продажу 25 вересня

Apple iPhone 6S Plus появится в продаже 25 сентября

На масштабної презентації Apple відбулася офіційна прем'єра 4,7-дюймового iPhone 6S і 5,5-дюймового iPhone 6S Plus. Як і в минулому році, дизайн смартфонів і технічні характеристики майже повністю повторюють один одного. Як і раніше, головною відмінністю стало більш висока роздільна здатність екрану у старшої моделі - 1920х1080 пікселів - проти 1334х750 пікселів в iPhone 6S. Головним нововведенням стала поява довгоочікуваної функції розпізнавання сили натискання на екран 3D Touch і iPhone в новому кольорі - рожеве золото.

Корпус смартфона виготовлений з нового посиленого сплаву алюмінію 7000-ї серії, а поверх екрану встановлено більш міцне скло, отримане з допомогою технології подвійного іонного обміну. Стверджується, що воно міцніше використовуваного досі покриття, однак перевірити це нам вдасться лише після релізу пристрою.

Повністю змінився взаємодія користувача зі смартфоном. Нова система управління жестами 3D Touch дозволяє викликати нове підменю при сильному натисканні на іконку програми - найближчий аналог цього правий клік миші на настільному ПК. Наприклад, якщо натиснути на іконку камери, з'явиться пропозицію відразу зробити фото на фронтальну або основну камеру, записати відео або slo-mo відео.

Apple iPhone 6S Plus появится в продаже 25 сентября
Apple iPhone 6S Plus появится в продаже 25 сентября

Чутливі до натискання сенсори інтегровані безпосередньо в дисплей, тому 3D Touch тісно прив'язана до iPhone і навряд чи з'явиться на інших пристроях з оновленням до iOS 9.

Apple iPhone 6S Plus появится в продаже 25 сентября

Усього доступно три рівня натискання: дотик, тривалий тап і сильне натискання. Залежно від цього, смартфон буде виконувати ту або іншу дію. Наприклад, меню мультизадачності відтепер можна викликати просто сильним тапом на дисплей. Доступний 3D Touch і в сторонніх додатках. Наприклад, в Instagram довге натискання на іконку фотографії відкриє її в окремому вікні попереднього перегляду. За зворотній зв'язок відповідає тактильний привід, аналогічний такому в Apple Watch.

Apple iPhone 6S Plus появится в продаже 25 сентября
Apple iPhone 6S Plus появится в продаже 25 сентября

Всередині iPhone 6S Plus, як і в молодшої моделі, використовується 64-бітний процесор нового покоління A9, який на 70% могутніше попереднього чіпа A8, з графічним прискорювачем рівня ігрових консолей. Разом з ними постійно працює співпроцесор руху M9. Наступним технологічним поліпшенням стало нове покоління дактилоскопічного сканера Touch ID - у порівнянні з попередніми версіями він працює в 2 рази швидше. Бездротові підключення відтепер стануть набагато швидше: 23 смуги LTE Advanced зі швидкістю до 300 Мбіт/с, швидкість Wi-Fi зросла до 866 Мбіт/с.

Як і очікувалося, основна камера стала значно потужніше - її дозвіл тепер становить 12 Мп, а сам вічко камери виступає з корпусу значно менше. На презентації було сказано, що рівень деталізації одержуваних знімків з камери досягла якісно нового рівня. З'явилася і очікувана багатьма можливість зйомки 4K-відео. Дозвіл модуля фронтального зросла відразу до 5 Мп, при цьому в додатку Камера з'явилася опція Retina Flash, яка в момент зйомки селфи збільшує яскравість екрану в три рази для створення віртуальної спалаху і поліпшення якості знімка. Важливою новинкою стала поява Live Photo - жива заставка, отримувана з допомогою сильного натискання на екран під час зйомки фото. Цікаво, що останні можуть навіть мати звук.

У США iPhone 6S надійде в продаж 25 вересня. В Росії апарат дебютує до кінця року. Ціни на новий смартфон з контрактом виглядають наступним чином:

  • 16 ГБ - $299;
  • 64 ГБ - $399;
  • 128 ГБ - $499.

|