Menu

Дисплей Sony Xperia Z5 Premium періодично переключається на Full HD

Дисплей Sony Xperia Z5 Premium периодически переключается на Full HD

Минулого тижня компанія Sony анонсувала смартфон Xperia Z5 Premium. Наявність 4K-дисплея було одним з найбільш очевидних переваг девайса вже в момент його першого показу публіці. За повідомленнями деяких джерел, дисплей смартфона не завжди буде працювати в режимі 4K. Для певної категорії завдань Xperia Z5 Premium буде перемикатися на формат Full HD. Після появи такої інформації співробітники ресурсу GSMArena вирішили впевнитись, чи дійсно у флагмані від Sony використовується 4K-матриця, вивчивши її під мікроскопом.

Дослідники прийшли до висновку, що Sony, ймовірно, прийняла рішення перемикати смартфон в режим Full HD при виконанні одних завдань, а для інших цілей використовувати повноцінний 4K, щоб заощадити заряд батареї. Застосування даного програмного рішення також пояснює той факт, чому смартфон з встановленим 4K-дисплеєм не перегрівається. За недавніми повідомленнями, в Xperia Z5 Premium встановлені спарені теплові трубки для кращого відведення тепла, але функція перемикання між двома режимами роботи дисплея також допоможе йому уникнути перегріву.

Співробітники GSMArena стверджують, що вони вивчали дисплей на передсерійному зразку. А значить в момент появи Xperia Z5 Premium в продажу може виявитися так, що смартфон завжди буде працювати в 4K-режимі, без необхідності переходу до менших дозволами.


|