Menu

В Apple TV 4 з'явився голосовий асистент Siri

В Apple TV 4 появился голосовой ассистент Siri

3,5 роки після прем'єри 3-го покоління телевізійної приставки Apple TV в Сан-Франциско нарешті була представлена Apple TV 4. Незважаючи на те, що це наймасштабніше оновлення платформи за всю історію приставки, головне нововведення - це підтримка додатків, які спеціально адаптовані для горизонтального екрану. Магазин додатків App Store отримає спеціальний розділ, в якому будуть доступні телевізійні шоу, серіали, програми і, звичайно, ігри.

Повністю змінився інтерфейс операційної системи Apple TV. По-перше, центральне місце займає магазин додатків з доступними контентом, а, по-друге, головним помічником користувача стане голосової асистент Siri. Її можна попросити показати серіал певного жанру чи конкретну серію улюбленого шоу. Взагалі можливості Siri фактично безмежні: можна, наприклад, запитати "Що він сказав?" і Siri автоматично відмотаєте шоу на 15 секунд тому для повтору. Крім того, в будь-який час можна запитати погоду або результат спортивної події. Також голосової помічник може негайно показати всіх акторів, які грають в шоу, яке ви дивитеся, і навіть показати серію будь-якого серіалу з цікавлять вас актором. Доступний на Apple TV буде і музичний сервіс Apple Music.

В Apple TV 4 появился голосовой ассистент Siri

Помітно змінився і пульт управління Apple TV: його оснастили власним тачпадом і безліч фізичних кнопок. Більше того - варто лише перевернути пульт і він перетворюється в ігровий контролер. В пульт вмонтований мікрофон, який дозволяє спілкуватися з голосовим помічником Siri.

В Apple TV 4 появился голосовой ассистент Siri

Apple TV працює на базі модифікованої операційної системи iOS - tvOS. Для Apple TV будуть доступні інструменти розробників SDK. На Apple TV вийде безліч ігор, включаючи вже відомі Crossy Road, в якій дебютує режим мультиплеер, Galaxy On Fire, Disney Infinity і ексклюзивна Guitar Hero. Цікаво, що крім пульта від Apple TV в якості контролера можна використовувати iPhone і iPod Touch.

В Apple TV 4 появился голосовой ассистент Siri

Усередині встановлений процесор Apple A8, роз'єм HDMI і Ethernet, модуль Bluetooth 4.0 і Wi-Fi 802.11 ac MIMO. Пульт працює до трьох місяців без підзарядки і оснащений власним гіроскопом. Версія на 32 ГБ буде коштувати $149, 64 ГБ - $199. Приставка буде доступна вже в наступному місяці, а інструменти для розробників - вже сьогодні.


|