Menu

Інсайди #207: нові Nexus від LG і Huawei, Meizu M1 Note 2 і Lumia 940 XL

Инсайды #207: новые Nexus от LG и Huawei, Meizu M1 Note 2 и Lumia 940 XL

У новому випуску Інсайдів: кодові імена та характеристики нових смартфонів Nexus з'явилися в мережі; ZTE готує смартфон з подвійною камерою і тонкими рамками; в iPhone 6S будуть використані нові світлодіодні чіпи; Lumia 940 XL отримає процесор Snapdragon 808; онлайн-рітейлер підтвердив швидкий анонс Meizu M1 Note 2.

Два смартфона Nexus вийдуть до кінця року

Пам'ятайте чутки про те, що Google працює відразу над двома новими смартфонами лінійки Nexus? За виробництво апаратної частини цього року відповідають LG і Huawei, проте до цих пір ніяких подробиць про смартфонах відомо не було. Сьогодні ресурс AndroidPolice опублікував інформацію, згідно з якою смартфон від LG отримав кодову назву Bullhead, а від Huawei - Angler. В російському варіанті це назви риб (підкаменьщик і морський чорт), що відповідає типовій для Google практиці присвоювати ще не анонсованим Nexus-пристроїв назви різних риб.

LG Bullhead отримає 5,2-дюймовий екран, акумулятор на 2 700 маг, а також шестиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 808, який LG використовувала раніше у флагмані G4. LG Bullhead стане сіквелом одного з найуспішніших смартфонів від Google Nexus 5.

Инсайды #207: новые Nexus от LG и Huawei, Meizu M1 Note 2 и Lumia 940 XL

Huawei Angler отримає екран діагоналлю 5,7 дюймів, восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 810 і батарею на 3 500 маг. За інформацією від AndroidPolice, обидва смартфона будуть представлені восени цього року, можливо, у жовтні. Крім того, повідомляється, що в даний час Google не веде розробку нового планшета, а значить Nexus 9 може залишитися актуальним на більш тривалий термін, ніж вважалося раніше.

 

ZTE готує смартфон з подвійною камерою і тонкими рамками

На Weibo з'явилися зображення невідомого смартфона від китайського виробника ZTE, які нібито демонструють нову розробку компанії. Джерело не повідомляє ні назва, ні специфікації, ні вартість або дату анонса, тому прийміть цю інформацію з часткою недовіри, оскільки не виключено, що все це лише фейк.

Инсайды #207: новые Nexus от LG и Huawei, Meizu M1 Note 2 и Lumia 940 XL

Єдине, що вдалося дізнатися завдяки даним рендерам, це те, що смартфон оснащений подвійною задньою камерою з подвійним світлодіодним спалахом.

Инсайды #207: новые Nexus от LG и Huawei, Meizu M1 Note 2 и Lumia 940 XL

Слідуючи останнім тенденціям, смартфон отримав закруглені краї і кути, а також вкрай тонкі рамки навколо екрану, однак назвати "безрамковий" смартфон все ж не можна. На правому торці розташовані кнопки включення і регулювання гучності, слот для SIM-карти знаходиться зліва, а порт microUSB - у нижній частині телефону.

 

В iPhone 6S будуть використані нові світлодіодні чіпи

В умовах постійно зменшується товщини смартфонів кожен виробник бореться за кожну десяту міліметра, розробляючи все нові способи зменшення розмірів електронних компонентів. Зокрема, за інформацією тайванського видання DigiTimes Apple розробила новий контролер світлодіодного підсвічування товщиною 0,4 мм, який буде використаний в новому поколінні iPhone. Завдяки цьому звільнилося простір може бути заповнений іншими компонентами, наприклад, акумулятором.

Инсайды #207: новые Nexus от LG и Huawei, Meizu M1 Note 2 и Lumia 940 XL

У нинішньому флагмані розмір чіпа складає 3 х 0,85 х 0,6 мм, тоді як в iPhone 6S і 6S Plus він буде дорівнює 3 х 0,85 х 0,4 мм. Різниця може здатися незначною, однак у питанні компонування деталей звільнилися 0,2 мм можуть зіграти величезну роль.

До речі, раніше стало відомо, що нові iPhone можуть отримати 14-нм процесори A9 і 12-мегапіксельну RGBW-камеру від Sony.

 

Lumia 940 XL отримає процесор Snapdragon 808

Инсайды #207: новые Nexus от LG и Huawei, Meizu M1 Note 2 и Lumia 940 XL

Місяць тому ми публікували передбачувані характеристики майбутніх флагманів Microsoft - Lumia 940 940 і XL. Сьогодні WMPowerUser опублікував детальні специфікації, які розкривають подробиці про акумулятор і використовуваний процесор новинки.

Microsoft Lumia 940:

  • 5,2-дюймовий екран (2560х1440 пікселів);
  • 3 ГБ ОПЕРАТИВНОЇ ПАМ'ЯТІ;
  • 32 ГБ внутрішньої пам'яті;
  • 20-мегапіксельна камера;
  • акумулятор на 3 000 маг.

Microsoft Lumia 940 XL:

  • 5,7-дюймовий екран (2560х1440 пікселів);
  • 3 ГБ ОПЕРАТИВНОЇ ПАМ'ЯТІ;
  • 32 ГБ внутрішньої пам'яті;
  • 20-мегапіксельна камера;
  • акумулятор на 3300 маг;
  • процесор Qualcomm Snapdragon 808.

Очікується, що редмондовская компанія представить новинки відразу після релізу фінальної версії Windows 10. До речі, днем раніше в мережі з'явилася інформація про те, що Microsoft готує відразу два смартфона з 5,7-дюймовим екраном.

 

Онлайн-рітейлер підтвердив швидкий анонс Meizu M1 Note 2

В наступному місяці компанія Meizu проведе дві масштабні презентації, на яких буде представлено ряд новинок. Заходи відбудуться 2 і 30 червня і багато сподіваються побачити там новий флагман Meizu MX5. Не виключено, що це відбудеться в кінці першого літнього місяця, однак через тиждень ми очікуємо побачити лише нові бюджетні смартфони. Раніше ми публікували зображення нового смартпэда Meizu M1 Note 2, в якому перемістилася кнопка включення. Між тим сьогодні онлайн-ритейлер JD.com підтвердив на своїй сторінці в Weibo, що даний смартфон дійсно буде представлений в наступний вівторок. Характеристики, на жаль, досі достеменно невідомі. 2 числа Meizu також анонсує нові аксесуари, серед яких портативний акумулятор, вентилятор, роутер і "розумний" браслет.


|