Menu

Razer OSVR - гарнітура віртуальної реальності з відкритим вихідним кодом

Razer OSVR - гарнитура виртуальной реальности с открытым исходным кодом

На виставці CES 2015 провідний виробник ігрової периферії Razer представив кілька цікавих новинок. Ми вже бачили фітнес-трекер Nabu X вартістю всього $20 і телеприставку Forge TV, що працює на базі операційної системи Android і здатну транслювати будь-які ігри з вашого домашнього комп'ютера на екран телевізора. Також компанія продемонструвала власну гарнітуру віртуальної реальності Open Source Virtual Reality (OSVR). Відразу варто відзначити, що сама Razer не позиціонує пристрій як конкурента Oculus Rift. Про це заявив генеральний директор компанії Мін-Лян Тан. Насправді, це пристрій для розробників, що є частиною програми відкритого вихідного коду і доповненням до розробки Oculus.

Razer OSVR - гарнитура виртуальной реальности с открытым исходным кодом

З допомогою OSVR компанія Razer хоче зробити віртуальну реальність більш масовим продуктом, так як не всі розробники в змозі отримати спеціальний набір Oculus Rift Development Kit. При цьому компанія залишається вірною своїй політиці і продовжує займатися своєю основною справою - продажем ігрової периферії.

Razer OSVR - гарнитура виртуальной реальности с открытым исходным кодом

Мін-Лян Тан також повідомив, що на нас чекає ще безліч стіна віртуальної реальності від різних виробників, крім Sony і Oculus. Але OSVR є частиною комплекту для розробників Oculus Rift. Також він заявив, що розробникам ігор зовсім не обов'язково купувати саму гарнітуру, так як їх програмне та апаратне забезпечення буде представлено у вигляді відкритого вихідного коду. Готова гарнітура лише дозволяє прискорити процес розробки.

У OSVR використовується 5,5-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1080p і частотою 60 Гц, що забезпечує 100-градусний огляд. Також є стандартний набір датчиків: акселерометр, гіроскоп і компас. Окремо компанія пишається оптикою, використовуваної в гарнітурі і отримала два елемента для меншого спотворення, ніж у Oculus DK2. Також користувач може самостійно налаштувати фокус для кожного ока і міжзінична відстань.

Вартість Razer OSVR складе $200.


|