Menu

Sony Xperia Z5 Premium став першим у світі смартфоном з термопастою

Одним з головних анонсів виставки споживчої електроніки IFA 2015, яка в ці дні проходить в Берліні, став новий флагманський Xperia Z5 Premium компанії Sony. Справа в тому, що це перший в світі смартфон з дозволом дисплея 4K - 3840x2160 пікселів. При діагоналі екрану в 5,5 дюйма щільність пікселів становить 806 ppi. Можна довго сперечатися про необхідність такого високого дозволу в апараті з такою діагоналлю дисплея, але варто прийняти той факт, що в найближчому майбутньому нас чекає поява і інших 4K-смартфонів

Sony Xperia Z5 Premium стал первым в мире смартфоном с термопастой

У Sony Xperia Z5 Premium використовується восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 810, який неодноразово критикували за його надмірний нагрівання під час роботи. Як з'ясувалося, Xperia Z5 Premium також зіткнувся з цією проблемою. Представлені на IFA 2015 зразки просто перегрівалися, з-за чого деякі функції припиняють роботу до тих пір, поки апарат не охолоне. З-за цього Sony довелося змінити розташування компонентів всередині смартфона, щоб вирішити цю проблему.

Sony Xperia Z5 Premium стал первым в мире смартфоном с термопастой

Стало відомо, що Sony Xperia Z5 Premium встановлена пара теплових трубок, які повинні розсіювати тепло, а на сам процесор нанесена термопаста, що забезпечує найкраще тепловиділення. Термопаста є звичайним і навіть необхідним рішенням в настільних комп'ютерах і ноутбуках, але ніколи раніше вона не використовувалася в смартфонах. Чи зможе це вирішити проблему з перегрівом - ми дізнаємося тільки після офіційного старту продажів Xperia Z5 Premium, який запланований на листопад цього року.


|