Menu

З Google Play видалені програми для блокування реклами

З Google Play, офіційного каталогу додатків для платформи Android, всі популярні програми для блокування показу реклами, в числі яких AdBlock Plus, AdFree і AdAway. Як причина називається порушення розміщення програм в Google Play, зокрема, програм ставиться "неавторизоване порушення нормального функціонування інших додатків і сервісів". Судячи з усього, порушення правил лише формальна причина, а видалення є реакцією на стало відчутним вплив використання даних програм на обсяг показів мобільного контекстної реклами.

Из Google Play удалены приложения для блокирования рекламы

Як правило, програми для блокування реклами вимагають для своєї роботи отримання прав root на пристрої, що не заборонено в Google Play. AdAway здійснює блокування через вказівку хостів рекламних мереж в /etc/hosts. AdBlock Plus додатково дозволяє задіяти уразливості в платформі для забезпечення роботи без отримання root. Раніше для знаходження зазначених додатків було досить повністю декларувати виконувані цими програмами дії. При цьому незрозуміло, чому в якості причин видалення стверджується про неавторизованих операціях, так як користувач явно погоджується з алгоритмом роботи цих програм. В даний час програми для блокування реклами можна встановити лише з сайтів їх творців або через альтернативні каталоги додатків.

Додатково можна відзначити ще кілька неприємних подій: Компанія Google ухвалила рішення з 1 липня закрити сервіс Google Reader, вказавши на зниження його популярності в останні роки. Шанувальники сервісу вже створили петицію і почали збір підписів проти блокування сервісу. Крім того, Google Calendar буде припинено підтримка відкритого стандарту CalDAV API і залишено тільки пропріетарний внутрішній протокол інтеграції з календарем. Також можна згадати про те, що Енді Рубін, творець платформи Android, оголосив про відхід з поста керівника підрозділу, який розробляє платформу Android, і перехід до курування неназываемого нового проекту Google. Місце Енді Рубіна займе Сандар Пічаї (Sundar Pichai), керівний розробкою Chrome та Chrome OS.

|