Menu

Мотоцикл Castrol Rocket готується до отримання звання самого швидкого мотоцикла у світі

Мотоцикл Castrol Rocket готовится к получению звания самого быстрого мотоцикла в мире


У всіх двоколісних машин з двигунами внутрішнього згоряння, які ставали рекордсменами або претендентами на встановлення рекорду швидкості руху на мотоциклі, є одна спільна риса - вони абсолютно нічим не схожі на традиційний мотоцикл. І новий спідстер, який незабаром спробує стати новим світовим рекордсменом, також не є винятком з наведеного вище правила. Цей спідстер, Castrol Rocket, який можна без сумнівів назвати "літаком без крил", проходить зараз попередні випробування і заїзди, намотуючи кілометри по дну висохлого соляного озера Bonneville Salt Flats, перш ніж буде зроблена спроба рекордного заїзду.

Мотоцикл Castrol Rocket готовится к получению звания самого быстрого мотоцикла в мире


Повна назва цього мотоцикла-літака звучить так - Hot Rod Conspiracy/Carpenter Racing Castrol Rocket, але для простоти в спілкуванні його називають тільки двома останніми словами з назви. Серцем цього мотоцикла, довжина якого становить без малого 7.6 метра, є два турбованих двигуна внутрішнього згоряння Triumph Rocket III, використовують метанол в якості палива, які розвивають сумарну потужність в 1000 кінських сил при обертанні на 9000 оборотах в хвилину, забезпечуючи при цьому 678 нм крутного моменту. Аеродинамічна оболонка, що закриває всі нутрощі мотоцикла Castrol Rocket, виготовлена з легкого вуглецевого кевлара (Carbon Kevlar).

Castrol Rocket є плодом спільних зусиль інженера Метта Марксталлера (Matt Markstaller), спеціаліста по швидкісним і гоночним машинам Боба Карпентера (Bob Carpenter) і Джейсона ДиСальво (Jason DiSalvo), водія-мотоцикліста і переможця перегонів Daytona 200. Саме ДиСальво буде керувати мотоциклом Castrol Rocket під час заїзду у спробі побити існуючий на сьогоднішній день рекорд, який становить 605.697 кілометрів на годину і який був встановлений Роккі Робінсоном (Rocky Robinson) на спидстере Ack Attack.

Мотоцикл Castrol Rocket готовится к получению звания самого быстрого мотоцикла в мире


Історія боротьби за звання самого швидкого мотоцикла у світі є досить насиченою подіями. У 2006 році це звання отримав мотоцикл BUB Seven, який під керуванням Кріса Карра (Chris Carr) розігнався до швидкості 563,27 км/ч. У 2008 році Роккі Робінсон, розігнавшись до 579,36 км/год побив встановлений рекорд, але буквально через рік Кріс Карр повернула собі звання рекордсмена, піднявши рекорд до значення 590,63 км/ч. Нинішній рекорд був знову встановлений Робінсоном в 2010 році.

Команда Castrol Rocket поставила перед собою мету не тільки побити існуючий рекорд, але і "відсунути" його на таку висоту, звідки його буде зіштовхнути зовсім непросто. Планкою швидкості, на яку націлилася команда, є швидкість до 400 миль у годину (643,74 км/год), і якщо їм вдасться її подолати, то це буде гарантувати, що новий рекорд зуміє протриматися досить тривалий час.



|