Menu

Armadillo-T - концепт електричного автомобіля, здатного складатися на парковці

Armadillo-T - концепт электрического автомобиля, способного складываться на парковке


Те, що ви бачите на представлених знімках, є малогабаритним електричним автомобілем Armadillo-T, розробленим в стінах корейського Інституту науки і передових технологій (Korea Advanced Institute of Science and Technology, KAIST). Незважаючи на досить невибагливі зовнішність, цей автомобіль має досить унікальною функцією, він може "згортатися" під час стоянки, мінімізуючи місце, займане ним на парковці майже в два рази.

Armadillo-T - концепт электрического автомобиля, способного складываться на парковке


Цей концептуальний автомобіль має чотири електродвигуна, розташовані всередині його коліс, які отримують енергію з однієї акумуляторної батареї ємністю 13.6 квтг, що розташовується в передній частині автомобіля. Такі особливості конструкції дозволяють вивільнити більшу кількість дефіцитного внутрішнього простору і гарантують, що автомобіль буде стійким в нормальному і "згорнутому" вигляді.

В нормальному стані довжина автомобіля Armadillo-T становить 2.8 метра. Однак, піднімаючи вгору задню частину кузова майже на 90 градусів, автомобіль скорочує свою довжину до 1.65 метра. Це дозволить без особливих проблем розмістити три таких автомобіля в складеному стані на стандартному паркувальному місці, довжиною 5 метрів. Використовуючи спеціальний додаток для смартфона водії можуть управляти дистанційно автомобілем Armadillo-T, змушуючи його складатися, розкладатися, рухатися і розгортатися майже на місці на 360 градусів. Малі займані габарити та висока маневреність автомобіля Armadillo-T дозволять втиснути його у вкрай обмежене паркувальне простір, куди нормально не зможе заїхати жоден інший автомобіль.

Armadillo-T - концепт электрического автомобиля, способного складываться на парковке


Автомобіль Armadillo-T, вагою 450 кілограмів, може пересуватися з максимальною швидкістю 60 кілометрів на годину, а за рахунок використання технологій швидкої зарядки акумуляторних батарей автомобіль за 10 хвилин здатний накопичувати електричний заряд, якого вистачить на 100 кілометрів пробігу по міських вулицях.

На жаль, автомобілю Armadillo-T так і судилося залишитися тільки концептом, адже його розробники поки не мають жодних планів щодо комерціалізації свого винаходу, конструкція якого для відповідності вимогам безпеки руху повинна бути серйозно модернізована. А на відео, наведеному нижче, можна побачити весь процес згортання, розгортання та руху автомобіля Armadillo-T.



|