Menu

Закінчений проект Bloodhound SSC - надзвукового автомобіля, націленого на світовий рекорд швидкості.

Закончен проект Bloodhound SSC – сверхзвукового автомобиля, нацеленного на мировой рекорд скорости.


Британські інженери готуються до спроби встановити новий світовий рекорд швидкості з новим автомобілем, який, на їх надіях, зможе розвинути швидкість понад 1000 миль в годину. Проект цього надзвукового автомобіля Bloodhound SSC, в даний час повністю завершений і розпочато стадія виготовлення окремих вузлів автомобіля.

Закончен проект Bloodhound SSC – сверхзвукового автомобиля, нацеленного на мировой рекорд скорости.


Автомобіль буде виготовлений з алюмінію, який використовується в космічній техніці, і буде мати потрійний гібридний двигун. Перший двигун - реактивний ракетний двигун, другий - турбореактивний двигун від евроистребителя Тайфун (Eurofighter Typhoon) є основними двигунами, які забезпечать прискорення автомобіля. Третій двигун бензиновий двигун внутрішнього згоряння, є додатковим і приводить в дію паливні насоси, що подають паливо основним двигунів. Сумарна потужність двигунів буде становити 135000 кінських сил, що еквівалентно потужності двигунів 180 автомобілів Формули-1. Завдяки такій потужності, як очікують розробники, автомобіль Bloodhound SSC буде здатний розвинути швидкість 1050 миль в годину всього за 40 секунд.

Оригінальний проект автомобіля, який був розроблений ще в серпні місяці 2007 року, мав набагато менший реактивний двигун, розташований вище більш важкого турбореактивного двигуна. Але, як виявилося, це створило безліч проблем, які були виявлені в ході комп'ютерного моделювання та інженерних перевірок проекту. Для забезпечення швидкісних характеристик автомобіля було потрібне збільшення потужності і, відповідно, розмірів реактивного двигуна. Але, таке збільшення загрожувало стабільності і міцності конструкції. Тому було прийнято рішення «перевернути конструкцію догори ногами».

Закончен проект Bloodhound SSC – сверхзвукового автомобиля, нацеленного на мировой рекорд скорости.


До цього моменту стало відомо, що керувати автомобілем Bloodhound SSC під час рекордного заїзду буде пілот Енді Грін (Andy Green), встановив вже одного разу, в 1997 році, світовий рекорд швидкості, який на той момент становив 763 миль в годину. Рекордний заєд буде проводиться по дну висохлого озера в районі Northern Cape Province в Південній Африці в 2011 році.

|