Menu

Майбутнє, в особі транспортної системи Skytran, прибуває в Тель-Авів

Будущее, в лице транспортной системы Skytran, прибывает в Тель-Авив


Тель-Авів збирається стати першим містом у всьому світі, в якому буде розгорнута футуристична система громадського транспорту на магнітній підвісці Skytran, система, за якою, без сумніву, знаходиться майбутнє пасажирських транспортних перевезень в межах всіх густонаселених мегаполісів. Призначенням системи Skytran є зменшення трафіку руху міського громадського транспорту та забезпечення швидкого, недорогий і екологічно чистої доставки пасажирів до місця призначення.

Система Skytran була розроблена спільними зусиллями інженерів NASA і компанії Skytran, яка базується на території Дослідницького центру НАСА імені Еймса в Каліфорнії, де вже зараз ведуться роботи з виготовлення елементів, конструкцій і транспортних капсул, які потім будуть відправлені в Ізраїль для монтажу транспортної мережі.

Будущее, в лице транспортной системы Skytran, прибывает в Тель-Авив


Напрямні системи Skytran будуть встановлюватися на спеціальних опорах на висоті близько 6 метрів над поверхнею. Крім опор, для прокладки направляючих можна буде використовувати елементи наявних будівель й інших частин міської інфраструктури, що дозволить в якійсь мірі скоротити частину витрат на будівництво транспортної системи.

По напрямних рейках будуть пересуватися двомісні капсули, внутрішній інтер'єр яких забезпечує пасажирам максимальний комфорт під час руху. Природно, капсули будуть пересуватися тільки між певними точками, обладнаними місцями для безпечної посадки і висадки пасажирів. Конструкція пасажирської капсули виготовлена з композиційних матеріалів, що знижує її вага і витрати енергії на її переміщення. У Тель-Авіві спочатку планується використовувати підключення транспортної системи до загальної енергетичної мережі, але по мірі поступового обладнання конструкцій системи Skytran сонячними батареями, ця система перетвориться в самостійну і самодостатню з енергетичної точки зору одиницю.

Будущее, в лице транспортной системы Skytran, прибывает в Тель-Авив


В межах направляючих системи Skytran буде встановлено безліч електромагнітів. Вироблене ними магнітне поле буде відштовхуватися від поля постійного магніту, встановленого в приводі пасажирської капсули, не допускаючи механічного контакту капсули з направляючою. Відсутність тертя дозволить мінімізувати витрати енергії при русі капсули і дозволить розганяти її до швидкості в 250 кілометрів на годину на прямих ділянках.

Виклик вільної капсули буде здійснюватися пасажиром за допомогою спеціального додатка для смартфона або з терміналу, розташованого в районі станції. За наявною інформацією, час очікування прибуття вільної капсули знижено до самого мінімуму, що досягається за рахунок наявності в районі кожній станції "зон очікування", в яких знаходяться вільні капсули.

Будущее, в лице транспортной системы Skytran, прибывает в Тель-Авив


Вартість поїздки в капсулі системи Skytran буде декілька вище, ніж вартість поїздки в автобусі чи іншому виді міського транспорту. Але, в будь-якому випадку, ця вартість буде нижче вартості поїздки в таксі, яке тільки може забезпечити порівнянний з системою Skytran рівень комфорту.

Цілком ймовірно, що незабаром після монтажу і запуску системи Skytran в Тель-Авіві почнеться створення подібних транспортних мереж і в інших містах земної кулі. В даний час чималий інтерес до системи Skytran проявило керівництво кількох міст з Ізраїлю, Індії, Індонезії, Малайзії та США.





|