Menu

Нова транспортна система дозволить перетнути американський континент менш, ніж за годину часу

Новая транспортная система позволит пересечь американский континент менее, чем за час времени


Елон Маск (Elon Musk), засновник відомої космічної компанії SpaceX і президент не менш відомої автомобілебудівної компанії Tesla Motors, повідомив про плани створення надшвидкісний транспортної системи, що одержала назву Hyperloop. Ця трубопровідна транспортна система дозволить її пасажирам пересуватися на таких високих швидкостях, що поїздка з Сан-Франциско до Лос-Анджелес займе всього кілька хвилин, а на перетин Північноамериканського континенту від одного узбережжя до іншого знадобиться менше години часу.

В даний час фахівцями компанії ET3, що знаходиться в Лонгмонте, штат Колорадо, ведуться роботи по створенню проекту транспортної системи Hyperloop, проекту, який отримав назву Evacuated Tube Transport.

Транспортна система Hyperloop, зі слів Елона Маска, є "гібридом Конкорда, рейкової електромагнітної гармати і магнітного столи для гри в настільний хокей". Але якщо бути більш точним, то ця транспортна система є системою трубопроводів, піднятих над поверхнею Землі, оснащена підвіскою, яка працює за рахунок ефекту магнітної левітації, подібної тим, які використовуються в надшвидкісних пасажирських поїздах. Всередині системи трубопроводу створюється якщо не вакуум, то досить високе розрідження повітря, що дозволяє транспортної капсулі рухатися на дуже високій швидкості, практично не зустрічаючи опору.

Новая транспортная система позволит пересечь американский континент менее, чем за час времени


Капсула, розміром з великий автомобіль буде перевозити шість пасажирів. Конструкція капсули виготовлена з використанням космічних технологій, що дозволяють їй витримати тривале перебування в умовах сильно розрідженого повітря при русі на швидкості близько 6500 кілометрів на годину. Згідно з попередніми розрахунками, на будівництво трубопровідної транспортної системи може бути витрачена сума в десять разів менше, ніж потрібно для будівництва швидкісної залізничної магістралі аналогічної довжини, і в чотири рази менше, ніж вартість будівництва автомагістралі. Орієнтовна вартість перевезення одного пасажира з Лос-Анджелеса в Нью-Йорк складе близько 100 доларів.

В рамках проекту Evacuated Tube Transport створено вже безліч креслень, що враховують прив'язку до маршруту. Системи трубопроводів-магістралей в кінці кінців будуть пов'язані в єдину мережу, що охоплює своїм покриттям всі Сполучені Штати, включаючи Гаваї і Аляску. В даний час фахівці компанії ET3 вже створили кілька макетів і дослідних зразків основних вузлів і частин транспортної системи Hyperloop, а перші випробування, які будуть проходити на ділянці трубопроводу, завдовжки 5 кілометрів, заплановано на кінець 2013 року.

|