Menu

У 2014 році розпочнуться змагання з Formula-E, електричного варіанту гонок Formula-1

В 2014 году начнутся соревнования по Formula-E, электрическому варианту гонок Formula-1


Перегонів Formula-1 донині є одним з найбільш захоплюючих і видовищних видів автомобільних гонок у світі. Але використання двигунів внутрішнього згоряння V-8, з жадібністю споживають величезні кількості палива і забруднюють навколишнє середовище шкідливими викидами, йде врозріз з сучасними екологічними тенденціями. Для того щоб залишатися в струмені цих тенденцій, орієнтованих на дотримання екологічної чистоти, Міжнародна автомобільна асоціація FIA (Federation Internationale de l'automobile) починає в 2014 році проводити змагання з Formula-E, повністю "електричному" аналогу гонок Formula-1.

В гонках Formula-E будуть приймати участь автомобілі, за зовнішнім виглядом нічим не відрізняються від гоночних автомобілів Formula-1. Перегонів Formula-E будуть проводитись на тих же трасах, в таких же умовах і за такими ж правилами, як і перегонів Formula-1. У чемпіонаті братимуть участь 10 команд, у складі кожної команди буде перебувати по два водія.

Звичайно, використання в гонках електричних автомобілів стане причиною виникнення великої проблеми, пов'язаної з малою дальністю поїздки автомобіля на одному заряді акумуляторних батарей. Тому, під час проміжних етапів перегонів, водієві доведеться пересідати на інший, повністю заряджений автомобіль, або команді техніків доведеться демонструвати чудеса інженерної думки і технічних рішень, які дозволять здійснити швидку заміну акумуляторних батарей за короткий час піт-стопа.

Представники FIA повідомляють, що автомобілі Formula-E будуть розганятися з 0 до 100 кілометрів на годину менш ніж за три секунди, а їх максимальна швидкість і динаміка руху не будуть сильно відрізнятися від аналогічних характеристик автомобілів Formula-1. Єдиним великим відмінністю від гонок Formula-1 буде рівень видаваного автомобілями шуму, адже автомобіль Formula-E при русі на максимальній швидкості буде шуміти не більше міського тролейбуса.

Перший відбірковий тур Formula-E почнеться в Бразилії 13 листопада 2014. Після нього будуть проведені 12 перегонів, які пройдуть на гоночних треках по всьому світу, включаючи дві гонки в США, Майамі і Лос-Анджелесі. Залишається сподіватися, що перегонів Formula-E будуть не менш видовищними і захоплюючими, ніж перегонів Formula-1, завдяки чому вони придбають популярність і безліч шанувальників у всьому світі.



|