Menu

Машини-монстри: Flatmobile - найнижчий в світі автомобіль

Машины-монстры: Flatmobile - самый низкий в мире автомобиль


Цей автомобіль, під назвою "Flatmobile", висотою 48 сантиметрів, завдовжки 3.7 метра і шириною 1.65 метра, є володарем світового рекорду в якості найнижчого автомобіля в світі. Творцем цього дива техніки є відомий умілець Перрі Уоткінс (Perry Watkins), який відомий як творець декількох неординарних автомобілів, в тому числі і самого маленького автомобіля в світі Wind Up. "Я займався створенням незвичайних автомобілів протягом майже 25 років, це моє хобі і це заняття мені дуже подобається" - розповідає Перрі Уоткінс з приводу свого захоплення.

Прототипом автомобіля Flatmobile став автомобіль "Бетмобіль" головного героя серії коміксів про Бетмена, а за основу був узятий серійний автомобіль Hillman Imp 1963 року, який піддавався кардинальної переробки протягом 18 місяців. Його створення обійшлося Уоткінсу на суму в 10 тисяч фунтів стерлінгів і було закінчено в 2007 році.

Машины-монстры: Flatmobile - самый низкий в мире автомобиль


"Оригінальний автомобіль Hillman Imp був зменшений на 30 дюймів (75 сантиметрів), його посадка була знижена на 9 дюймів (23 см), в результаті чого кліренс став дорівнює 2 дюйми (5 сантиметрів), була прибрана дах і перероблені деякі частини кузова, після чого висота автомобіля в самій верхній точці дорівнює 19 дюймам (48 сантиметрах)" - розповідає Уоткінс, - "У справжнього Бетмобіля був реактивний двигун, що спонукало мене виготовити свій власний реактивний двигун і встановити його на Flatmobile".

Реактивний газотурбінний двигун, виготовлений Уоткінс з турбокомпресора Holset 685 від вантажного автомобіля Volvo FL10, встановлений позаду оригінального двигуна внутрішнього згорання Hillman Imp 875 Sport. У звичайному режимі газотурбінний двигун використовує в якості палива газ пропан, що подається під високим тиском. У разі необхідності автомобіль Flatmobile може зробити різкий ривок вперед за рахунок форсажного режиму реактивного двигуна, який в цей час споживає 3.75 літри авіаційного палива в хвилину, розкручуючись до швидкості 98500 оборотів в хвилину.

Машины-монстры: Flatmobile - самый низкий в мире автомобиль


Реактивна струмінь розпечених до температури близько 1200 градусів вихлопних газів виривається з сопла газотурбінного двигуна зі швидкістю близько 1500 кілометрів на годину, штовхаючи автомобіль Flatmobile вперед і виробляючи при цьому дуже багато шуму, як і належить автомобілю відомого супергероя.

Слід зауважити, що автомобіль Flatmobile є не першою спробою Перрі Уоткінса створити найнижчий у світі автомобіль. У 1990-му році Перрі побудував автомобіль під назвою "Impressed", висотою 66 сантиметрів, базою для якого був все той же Hillman Imp, а в 1999 році ним був створений автомобіль "Lowlife", висотою 61 сантиметр, виготовлений на базі Mini.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.





|