Menu

Літаючий велосипед FBike підніметься в повітря в серпні цього року.

Летающий велосипед FBike поднимется в воздух в августе этого года.


Група чеських інженерів спроектувала літаючий велосипед, який піднімається в повітря, завдяки шести роторам, обертається електродвигунами. Багатьом людям така ідея може здатися повністю абсурдною, але в будь-якому випадку інженери вже приступили до детального розрахунку конструкції і виготовлення першого дослідного зразка літаючого велосипеда, який повинен піднятися в повітря в серпні місяці цього року. Назва цього апарату було обрано без особливих вишукувань - Flying Bike або FBike.

Проект знаходиться на ранній стадії його реалізації. Але вже інженери розрахували і розробили конструкції кріплення до рами звичайного велосипеда шести електродвигунів з лопатями, які оточені захисними кожухами. На поверхні пересування на велосипеді FBike нічим не буде відрізнятися від їзди на звичайному велосипеді. Але варто тільки натиснути на вимикач, як чотири основних електродвигуна потужністю 10 КВт, і два стабілізуючих двигуна, потужністю 3.5 КВт, піднімуть FBike разом з пасажиром у повітря.

Летающий велосипед FBike поднимется в воздух в августе этого года.


Зліт і посадка велосипеда FBike зможе здійснюватися лише з статичного (нерухомого) стану. За цим ревно буде стежити електронна система управління, оснащена датчиками положення в просторі, яка не дозволить злетіти або здійснити посадку, рухаючись або летячи вперед на повній швидкості. Так само з допомогою датчиків положення, гіроскопів і акселерометрів система управління буде тримати велосипед FBike в стабільному стані під час польоту, що виключить виникнення непередбачених ситуацій навіть при некваліфіковані дії "їздця-стрибунця".

Згідно з розрахунками сумарної потужності всіх електродвигунів, що працюють короткий час в форсажном режимі, вистачить для того, що б відірвати велосипед разом з людиною від землі. Енергія для електродвигунів буде накопичена в літій-полімерних акумуляторних батареях, розміщених всередині і зовні велосипедної рами. Ємності акумуляторів буде достатньо для 30-50 хвилин польоту в залежності від ваги людини і умов навколишнього середовища.

Летающий велосипед FBike поднимется в воздух в августе этого года.


Судячи з усього літаючий велосипед FBike, навіть якщо і вчинить успішні польоти, ніколи не буде проводитися в масовому порядку. Адже таке незвичайне транспортний засіб при неправильному підході може становити небезпеку як для свого їздця, так і для оточуючих людей.



|