Menu

Надлегкий літальний апарат FlyNano здійснює перший випробувальний політ.

Сверхлегкий летательный аппарат FlyNano совершает первый испытательный полет.


У квітні минулого року на сторінках нашого сайту ми розповідали про FlyNano - одномісному надлегкому літальному апараті, що наводиться в рух бензиновим або електричним двигуном. Нагадаю, що літак-амфібія FlyNano розробляється і виготовляється однойменної фінською компанією. В минулому році деякі авіаційні фахівці висловили свою думку щодо літака FlyNano з неабиякою часткою скептицизму, вказуючи на те, що компанія не публікує відео, на яких цей літак демонструється в русі. На минулому тижні все змінилося, оскільки компанія FlyNano відправила дослідний зразок в перший політ.

Політ, відео якого можна подивитися нижче, відбувся в 20:09 за місцевим часом в понеділок на фінському озері Епари (Lake Hepari). На жаль, компанія FlyNano ще не опублікувала дані про тривалість цього польоту, максимальній висоті і швидкості, яку вдалося набрати літаку. Журналісти деяких видань вже зв'язалися з представниками компанії FlyNano, і більш детальна інформація про політ з'явиться найближчим часом.

Сверхлегкий летательный аппарат FlyNano совершает первый испытательный полет.


Згідно з початковими планами, продажу літака FlyNano повинні були початися в липні місяці минулого року. Але компанія перенесла цю дату на кінець 2013 року, незважаючи на те, що 35 покупців вже заплатили їм гроші й очікують отримання своїх літаків. Повідомимо, що вартість літака FlyNano на даний момент часу становить 27 тисяч євро, трохи більше 34 тисяч доларів.

Затримку поставок компанія пояснює необхідністю переробки деяких вузлів електричних двигунів і акумуляторних батарей. Після цього FlyNano, літак з вуглецевого волокна, буде випускатися тільки в електричному варіанті, хоча спочатку планувався випуск ще й варіанти з двигуном внутрішнього згоряння.



|