Menu

Високотехнологічне дзеркало заднього виду повністю усуне "сліпі зони".

Высокотехнологичное зеркало заднего вида полностью устранит "слепые зоны".


Функціональність таких елементів конструкції автомобіля, як дзеркало заднього виду, не змінюється вже впродовж кількох десятків років. І всі ці дзеркала страждають одним недоліком - малим кутом огляду, що залишає позаду автомобіля "сліпі плями", зони, недоступні для огляду водієві. Звичайно, можна встановити дзеркало великого розміру, але це підходить не для кожного автомобіля, уявіть собі величезне дзеркало на лобовому склі маленької малолітражки -)). Ще можна встановити дзеркало з розширеним кутом огляду, але дивитися на спотворене зображення, що нагадує краєвид Сальвадора Далі, доставляє водієві вже дуже мало радості.

Але, незабаром ця проблема може бути вирішена досить просто завдяки тому, що доктор Р. Ендрю Хікс (Dr. R. Andrew Hicks), професор математики університету Дрексела (Drexel University), запатентував конструкцію високотехнологічного дзеркала заднього виду, форма якого розрахована з допомогою математичних моделей, яке дозволяє значно розширити кут огляду за рахунок застосування деяких оптичних ефектів.

Высокотехнологичное зеркало заднего вида полностью устранит "слепые зоны".


Нове дзеркало має дещо зігнуту форму, але фактично воно складається з двох шарів дзеркальної поверхні. Перший шар - це набір крихітних дзеркал, подібних дзеркал дискотечного кулі, але дуже маленького і дуже плоского -)). Друга відбиває поверхня має гладку, але неоднорідну криву поверхню, за рахунок якої кут огляду стає рівним 45 градусам, що перевищує 17 градусів, які можуть забезпечити традиційні дзеркала заднього виду. При цьому, нова конструкція дзеркала абсолютно не вносить значних спотворень у відбите зображення.

Незважаючи на те, що такі дзеркала дозволять значно скоротити до 4 відсотків від загальної кількості автомобільних аварій, впровадження таких дзеркал може зіткнутися з деякими проблемами в певних країнах. Приміром, у США на законодавчому рівні встановлено, що у всіх автомобілях, вироблених або продаються в Штатах, на стороні водія повинно бути встановлено абсолютно звичайне плоске дзеркало заднього виду. Та й гіганти автомобілебудування навряд чи зрадіють появі дешевого конкурента їх дорогим і високотехнологічним системам усунення "сліпих плям", якими комплектуються зараз багато автомобілів.

Высокотехнологичное зеркало заднего вида полностью устранит "слепые зоны".


Але, як би там не було, хочеться сподіватися, що настільки корисна розробка все-таки знайде свій шлях до кінцевого споживача і кожен зацікавлений у своїй безпеці водій зможе придбати таке дзеркало заднього виду.

|