Menu

Orvillecopter - незвичайний літальний апарат, виготовлений з загиблого кота.

Orvillecopter - необычный летательный аппарат, изготовленный из погибшего кота.


Більшість людей ховає своїх домашніх тварин після того, як вони вмирають. Але голландець Барт Янсен (Bart Jansen) порахував, що цього буде недостатньо для того, щоб увічнити пам'ять про його улюбленця, кота на ім'я Орвіл (Orville), який трагічно загинув під колесами проїжджаючого повз автомобіля. Замість цього Янсен вирішив дати своєму коту "друге життя", на цей раз у вигляді досить незвичайного літального апарату з чотирма пропелерами, квадрокоптера.

Після періоду трауру по загиблим улюбленцю Янсен віддав останки кота фахівця з виготовлення опудал, який успішно впорався із завданням, надавши опудалу вельми незвичайну для сімейства котячих позу. Після цього Янсен взяв і змонтував прямо всередині опудала всі елементи конструкцій вертольота-квадрокоптера. Одержаний літальний апарат дуже маневрений і стійкий на повітрі. І, що примітно в цій історії, так це те, що Орвіл став першим мертвим котом, здатною літати по повітрю.

Orvillecopter - необычный летательный аппарат, изготовленный из погибшего кота.


До речі, щодо польотів. Як стверджує Барт Янсен, кіт Орвіл отримав своє ім'я на честь Орвіла Райта, який разом зі своїм братом Уилбуром здійснили перший в історії політ на власноруч виготовленому літаку. Тому перетворення мертвого кота в літальний апарат стало, на думку Янсена, відповідним способом увічнити його пам'ять.

Якщо Ви раптом зараз знаходитесь в Голландії, то Ви маєте можливість вживу глянути на квадрокоптер Orvillecopter, який демонструється на мистецькому фестивалі Kunstrai (Kunstrai Art Festival) в Амстердамі.

Ну і наостанок, кожна людина поставиться по-своєму до факту такого незвичайного поводження з загиблим домашнім тваринам. Хтось вважатиме це оригінальним методом увічнити пам'ять тварини, хтось вважатиме це за дурний жарт, а у іншої людини виникне відчуття обурення. Ви маєте повне право і можливість висловити свою думку нижче в коментарях.



|