Menu

Dragon Drive - аналог технології Siri для автомобілів майбутнього.

Dragon Drive - аналог технологии Siri для автомобилей будущего.


Вам більше не доведеться саджати за собою робота R2-D2 для того, що б мати можливість розмовляти зі своїм автомобілем, як це робив головний герой "Зоряних воєн". Для цього Вам навіть не доведеться використовувати мобільний телефон з програмою Siri або аналогічної їй. Компанія Nuance Communications офіційно представила власну технологію Dragon Drive, яку деякі називають аналогом Siri для автомобілів. Я сподіваюся, що представники компанії Apple по достоїнству оцінять таку аналогію.

В даний час існує ряд технологій голосового управління, призначених для використання в автомобілях. Приміром Ford Sync від Microsoft. Але більшість цих систем призначений для виконання дрібних "локальних" завдань, таких як вибір композиції, програється аудіосистемою, або управління кліматконтролем. Технологія Dragon Drive зможе забезпечити такий рівень функціональності, адже вона заснована на використанні "хмарних" обчислювальних технологій.

Голосові команди пересилаються за допомогою мереж передачі даних стандарту 3G або 4G на сервера сервісу Nuance, які виконують обробку голосових повідомлень, виділяють контекст і наміри користувача, подібно до того, як це реалізує технологія Siri. Така потужна обробка дозволить користувачам "спілкуватися" зі своїм автомобілем на природному мовою, а не використовувати спеціальні вирази, що складаються з формалізованих фраз.

Dragon Drive - аналог технологии Siri для автомобилей будущего.


В даний час функціональність технології Dragon Drive відстає від функціональності Siri. Але фахівці компанії Nuance стверджують, що це лише питання часу. В даний час ведеться інтенсивна робота по розробці додаткових функцій і можливостей, які можуть бути включені в систему як складові частини, Dragon Dictation і DragonGo search, а можуть використовуватися і в якості окремих функціональних модулів.

Вже зараз можна використовувати систему Dragon Drive для отримання в режимі реального часу інформації про погоду в пункті призначення, інформації про пробки і ситуації на дорогах, для прокладання маршруту в навігаційній системі і, звичайно, для управління медіа-системою автомобіля.

В даний час майже всі провідні автовиробники так чи інакше ведуть розробки в даному напрямку. "Ми всі зараз намагаємося зробити свого KITT-а, але робимо це різними шляхами" - висловився з цього приводу Майк Томпэзон (Mike Thompason) з компанії GM.

|