Menu

Машини-монстри: Hover Scooter - мотоцикл на повітряній подушці з далеких 1960-х.

Машины-монстры: Hover Scooter - мотоцикл на воздушной подушке из далеких 1960-х.


У 1960-х роках в усьому світі спостерігалися руху, метою яких було переконати громадськість у тому, що в майбутньому потрібно буде пересуватися на незвичайних для того часу транспортних засобах. Одним з таких транспортних засобів був Hover Scooter, "мотоцикл" на повітряній подушці, а завдяки відео, извлеченному на світ з архівів британського Pathe, ми можемо дізнатися, чому такий транспортний засіб не отримало подальшого поширення.

Незважаючи на те, що транспорт на повітряній подушці відомий і успішно використовується в даний час, проблема мотоцикла Hover Scooter полягала, очевидно, у недосконалості його конструкції. Як видно на відео, Hover Scooter досить непогано пересувається з плоским поверхням. Але, вулиці багатьох міст насилу можна назвати ідеально плоскими, а їх невелика ширина дуже мала, для того щоб по ним міг безперешкодно пересуватися подібний транспорт.

Слід зазначити, що вентилятор, який обертається з великою швидкістю і нагнітає тиск повітря, сам по собі представляє небезпеку для їздця і оточуючих людей. Неважко уявити, що може статися, якщо на лопаті вентилятора потрапить який-небудь твердий предмет, справедливості заради варто відзначити, що в сучасних суднах на повітряній подушці ця проблема вирішена тим, що лопаті вентиляторів приховані всередині корпусу судна.

Крім всього вищевказаного двигун Hover Scooter і його лопаті видають чималий шум, що безсумнівно викличе незручність у людей, які проживають неподалік транспортних шляхів. Та й економічність такої рухової системи очікує бажати кращого порівняно з транспортними засобами, що мають безпосередній колісний привід.

Але в будь-якому випадку, транспортні засоби зразок Hover Scooter були досить цікавими для свого часу, і деякі з них стали першими прототипами сучасних транспортних засобів.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|