Menu

Машини-монстри: Radical Innotruck - фантастичні форми вантажного автотранспорту майбутнього.

Машины-монстры: Radical Innotruck - фантастические формы грузового автотранспорта будущего.


У цьому вантажному автомобілі, Radical Innotruck, безсумнівно, є щось від вантажного автомобіля в нашому традиційному уявленні, але в ньому є щось і від реактивного літака і від футуристичного космічного корабля. Створений був цей фантастичний вантажівка в рамках проекту Diesel Reloaded Технічного університету Мюнхена, а мета, яка ставилася при його створенні, полягала в демонстрації того, як розвиток автомобільних, енергетичних та інформаційних технологій може змінити усталені парадигми.

Машины-монстры: Radical Innotruck - фантастические формы грузового автотранспорта будущего.


Innotruck створений для того, що б служити випробувальним стендом і демонстраційним прикладом використання багатьох найсучасніших технологій. Серед цих технологій можна відзначити керування автомобілем за допомогою сервоприводів, систему комунікацій автомобіля з іншими автомобілями і транспортними засобами, систему комунікацій автомобіля з навколишньою інфраструктурою і програми, що функціонують за принципом plug-and-play.

У кабіні автомобіля встановлені дисплеї та інші засоби управління, які легко можна пристосувати під індивідуальні особливості кожного водія. Так, засоби управління можуть змінювати своє призначення в залежності від часу доби, в залежності від щільності транспортного потоку і від фізичного стану водія. Все це гарантує, що в будь-якому випадку водій не буде отримувати більше інформації, ніж він потребує в кожен конкретний момент. Всі інші дані можуть бути йому надані автоматично в тому випадку, якщо вони стають життєво важливими і необхідними.

Машины-монстры: Radical Innotruck - фантастические формы грузового автотранспорта будущего.


Управління і розподіл енергії - це інший "коник" конструкції Innotruck. Система управління енергією, названа "micro smart grid", регулює енергетичні потоки від акумуляторних батарей, бортових сонячних батарей, вітряних генераторів і регенераційних гальм. Електричні з'єднання енергетичної системи автомобіля встановлені зовні кузова, таким чином, у разі необхідності, від них можуть зарядити акумулятори інші транспортні засоби чи енергія може бути віддана в муніципальну електричну мережу.

Зовнішній вид вантажівки належить відомому автомобільному проектувальнику Луїджі Колани (Luigi Colani). Саме це пояснює, чому кузов Innotruck має швидкоплинне схожість з кузовом футуристичного "будинку на колесах" eleMMent, який є так само проектом Луїджі Колани.

Машины-монстры: Radical Innotruck - фантастические формы грузового автотранспорта будущего.


Вантажний автомобіль Radical Innotruck можна буде побачити наживо на ярмарку міжнародної торгівлі MobiliTec, яка буде проходити в Ганновері з 23 по 27 квітня цього року.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.

|