Menu

Машини-монстри: Tata MBPV - броньовані малолітражка для вуличних боїв.

Машины-монстры: Tata MBPV - бронированная малолитражка для уличных боев.


Малолітражний автомобіль Tata Nano, відомий як найдешевший автомобіль у світі, який може бути одночасно і шалено дорогим, не виправдовує надії компанії Tata Motors навіть по реалізації навіть в рідній країні - Індії. Тому фахівці компанії Tata розглядають різні додаткові варіанти посилити конкурентоспроможність компанії не тільки на внутрішньому, але й на зовнішньому ринку. І одним з таких варіантів є напрям виробництва автомобілів з електричним приводом військового призначення. І дещо з цього "арсеналу" компанія Tata продемонструвала на виставці Defexpo 2012.

Машины-монстры: Tata MBPV - бронированная малолитражка для уличных боев.


Цей броньований малолітражний автомобіль, Tata MBPV (Micro Bullet-Proof Vehicle), є результатом спільної роботи фахівців компанії Tata та індійської оборонної науково-дослідної організації VRDE-DRDO (Defence Research and Development Organisation).

Звичайно, зовнішній дизайн Tata MBPV виглядає абсолютно непривабливим, але це транспортний засіб не розроблялося для того, що б "радувати око" оточуючих. Всі елементи кузова транспортного засобу Tata MBPV виготовлені з куленепробивних матеріалів, що забезпечує захист пасажирів від куль і осколків. Кути нахилу даху і бічних поверхонь розраховані і виготовлені таким чином, що б максимально ефективно відобразити які кидали ручні гранати та гранати з підствольних гранатометів.

Машины-монстры: Tata MBPV - бронированная малолитражка для уличных боев.


Фактично специфікації транспортного засобу Tata MBPV найкращим чином відповідають його основним призначенням - участі в операціях по звільненню заручників і в інших антитерористичних операціях в тісних міських умовах. Автомобіль Tata MBPV, вагою 1100 кілограм, здатний перевозити 200 кг вантажу, рухаючись з максимальною швидкістю 20 км/год. А одного заряду акумуляторних батарей вистачає на шість годин їзди.

Представники компанії Tata Motors повідомляють, що Tata MBPV є лише першим автомобілем в майбутньої лінійки автомобілів військового призначення, запланованих до розробки та виробництва компанією Tata Motors.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|