Menu

Машини-монстри: Nissan DIG-T R - самий ефективний двигун внутрішнього згоряння, 400 кінських сил при вазі 40 кілограм

Машины-монстры: Nissan DIG-T R - самый эффективный двигатель внутреннего сгорания, 400 лошадиных сил при весе 40 килограмм


Компанія Nissan щосили веде підготовку свого гоночного електричного автомобіля ZEOD RC (Zero Emission On Demand Racing Car) до участі в гонці Ле-Ман, до 24-годинній гонці "на виживання", в якій важливими параметрами автомобіля вважається не тільки їх швидкість, але і надійність, економічність, вага і безліч інших параметрів. І не так давно представники компанії Nissan продемонстрували громадськості другу частину гібридної силової установки автомобіля ZEOD RC, трициліндровий бензиновий двигун DIG-T R, об'ємом 1.5 літра, який має найкраще на сьогоднішній день значення відношення потужності до ваги.

Розмір двигуна DIG-T R становить 500 на 400 і 200 мм При вазі до 40 кілограмів цей двигун має потужність в 400 кінських сил (298 кВт) при значенні 380 Нм крутного моменту. На кожен кілограм ваги двигуна припадає по 10 кінських сил його потужності і це значення вище, ніж співвідношення потужності до ваги у двигунів Формули 1, схвалених асоціацією FIA для чемпіонату світу цього року.

Машины-монстры: Nissan DIG-T R - самый эффективный двигатель внутреннего сгорания, 400 лошадиных сил при весе 40 килограмм


Двигун DIG-T R є яскравим прикладом зусиль фахівців компанії Nissan, спрямованих на скорочення розмірів, зменшення ваги і збільшення ефективності двигунів внутрішнього згоряння. Основною технологією, яка була реалізована в двигуні DIG-T R, є технологія зменшення тертя скрізь, де це можливо. Ефекту зниження тертя фахівцям Nissan вдалося домогтися за рахунок розробки спеціального складу палива і використання мастила, яка була розроблена за участю фахівців однієї з французьких компаній, що спеціалізується на інноваційних мастильних матеріалах.

Після того, як автомобіль ZEOD RC пройшов низку динамічних випробувань на спеціалізованому стенді, компанія Nissan відправила його на дорожні випробування, в ході яких була перевірена робота електричної і бензинової складових трансмісії автомобіля. Пізніше автомобіль ZEOD RC буде брати участь у подальшій програмі випробувань, яка буде проводитися протягом чотирьох місяців. І тільки після всього цього автомобіль ZEOD RC буде допущений до участі в 24-годинній гонці Ле-Ман, яка стартує в червні цього року.

Машины-монстры: Nissan DIG-T R - самый эффективный двигатель внутреннего сгорания, 400 лошадиных сил при весе 40 килограмм


Весь досвід, який придбають фахівці компанії Nissan, і всі інноваційні технологічні рішення, реалізовані в конструкції автомобіля ZEOD RC, будуть використані під час підготовки до світового чемпіонату на витривалість FIA World Endurance Championship, який відбудеться у 2015 році.

"Компанія Nissan стане першим у світі автовиробником, який буде використовувати трициліндровий двигун внутрішнього згоряння в одному із самих головних автомобільних міжнародних подій, в гонці Ле-Ман" - розповідає Даррен Кокс (Darren Cox), директор підрозділу Global Motorsport компанії Nissan, - "Ми весь час прагнемо займати лідируюче положення у галузі в напрямках зменшення маси і збільшення ефективності наших автомобілів. І уроки, витягнуті під час розробки двигуна DIG-T R, будуть повною мірою використані при розробці автомобілів майбутнього покоління нашої компанії".

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|