Menu

Black Knight AT Transformer - помісь вантажного автомобіля і вертольота-мультикоптера

AT Black Knight Transformer - помесь грузового автомобиля и вертолета-мультикоптера


Коли мова заходить про літаючі автомобілі, то людям, знайомим з цією тематикою, приходить на розум щось середнє між автомобілем і літаком. Але представники компанії Advanced Tactics з Ель-Сегундо, штат Каліфорнія, бачать ідею літаючого автомобіля дещо інакше, в їхньому уявленні це повинно бути гібридом позашляховика, мультикоптера і вертольота Blackhawk. Більш того, фахівцям вищезгаданої компанії вдалося реалізувати таку незвичайну ідею у вигляді дослідного зразка, що отримав назву Black Knight AT Transformer, який призначений для проведення безпілотних операцій по транспортуванню поранених, для доставки вантажів постачання та надання різноманітної підтримки при проведенні спеціальних операцій.

AT Black Knight Transformer - помесь грузового автомобиля и вертолета-мультикоптера


Апарат AT Black Knight Transformer має просту модульну конструкцію, а комп'ютеризована система управління максимально полегшує процес керування апаратом, допускаючи використання режиму ручного управління. Ротори апарату по конструкції дуже схожі на ротори вертольотів-мультикоптеров, за винятком того, що кожен ротор приводиться в дію своїм власним турбодизельним двигуном внутрішнього згоряння. Кожен ротор з двигуном встановлений на рухомій конструкції, заміну якої у разі потреби можуть провести два нормальних сильні чоловіки.

AT Black Knight Transformer - помесь грузового автомобиля и вертолета-мультикоптера


Многороторная конструкція забезпечить цього апарату стабільність польоту в повітрі без необхідності використання хвостових роторів або інших стабілізуючих елементів. Система управління, оповита безліччю швидкодіючих зворотних зв'язків, здійснює автоматичне керування положенням апарату і напрямком його польоту, роблячи ручне управління його польоту набагато більш складним процесом, ніж їзда на велосипеді або управління звичайним автомобілем. Крім того, ця система легко може бути розширена додатковими модулями, які дадуть апарату AT Black Knight Transformer можливість виконувати його основні функції повністю в автоматичному режимі.

AT Black Knight Transformer - помесь грузового автомобиля и вертолета-мультикоптера


Кінцевий варіант гібридного транспортного засобу AT Black Knight Transformer буде дуже сильно відрізнятися від того досвідченого зразка, який можна побачити на наведених тут знімках. Це буде літальний апарат, що має обтічний аеродинамічний фюзеляж, здатний здійснювати вертикальний зліт і посадку, вимагаючи для цього зовсім невелика ділянка рівної поверхні. Автомобільна підвіска і габарити апарату дозволять йому досить швидко пересуватися як по путівцях, так і по шосе з асфальтовим покриттям. А вісім незалежних роторів з пропелерами забезпечать стійкість і високу керованість апарату при швидкісному польоті в повітрі.

AT Black Knight Transformer - помесь грузового автомобиля и вертолета-мультикоптера


Пересуваючись по повітрю, це транспортний засіб, що має вантажний відсік, який можна порівняти за обсягом з відсіком вертольота Blackhawk, зможе підняти п'ять осіб або 450 кілограмів вантажу та подолати відстань у 463 кілометра, рухаючись зі швидкістю 240 кілометрів на годину. По землі AT Black Knight Transformer буде здатний перевозити вісім пасажирів або 730 кілограм вантажу, рухаючись зі швидкістю до 110 кілометрів на годину. Все це, однак, тільки планується в майбутньому. Зараз досвідчений зразок AT Black Knight Transformer вже пройшов перші наземні випробування, а його перші польоти почнуться пізніше в цьому році.

|