Menu

Аналітики вірять у «дешевий iPhone»


Аналитики верят в «дешёвый iPhone»

З кожним днем надія побачити щось невідоме на презентаціях Apple тане на очах. Потік інформації по всіх фронтах не вичерпується. Чутки накладаються один на одного, суперечать і часто зовсім не мають нічого спільного з реальністю. Але пара-трійка з них змушена виявитися правдою. Деякі аналітики починають зміцнюватися у своїх точках зору - наприклад, з приводу дешевого iPhone.

Брайан Уайт з інвестиційно-дослідницької компанії Topeka Capital знову обіцяє нам два нових iPhone в нинішньому році. Один з них буде тим самим «дешевим iPhone», зроблених із пластику. На думку аналітика, пристрій не вийде раніше травня-червня, та може бути названо нетрадиційним способом для цієї лінійки - наприклад, «iPhone mini» або «iPhone Air». Остання назва випливає з того, що девайс буде важити менше за використання пластику в якості основного матеріалу корпусу.

Що стосується ціни - спрощена версія смартфона Apple буде продаватися за 250-300 доларів без укладення контракту з оператором. Це на 50 з гаком відсотків менше, ніж компанія просить за «повноцінний» iPhone - 649 доларів. При такому розкладі варіант класу low-end зможе успішно конкурувати з пропозиціями інших виробників на ринках, що розвиваються, а також у Китаї. На думку Брайана, перспективи зростання ринку смартфонів укладені саме в їх малобюджетному сегменті - звідси і бажання Apple створити відповідну пропозицію. [ap]

|