Menu

Співробітників Apple стало більше


Сотрудников Apple стало больше

Корпораціям в тій чи іншій мірі потрібна прозорість, тому корисна інформація повинна доходити до допитливих умів. На сайті Apple з'явилися оновлені дані про кількість осіб, які прямо або опосередковано працюють на потреби компанії.

Згідно аналізу, проведеного Analysis Group, Apple створила 598,5 тисяч робочих місць на території США. Сюди включені близько 50 тисяч співробітників Apple і 257 тисяч чоловік, які виготовляють складові для пристроїв, що займаються їх транспортуванням, а також надають супутні послуги з пересилання. Наприклад, до них відносяться кур'єрські служби FedEx та UPS.


Сотрудников Apple стало больше

З розвитком App Store збільшувалася і кількість зацікавлених осіб. За офіційними даними, зараз у США зареєстровано 275 тисяч розробників, правда даних про їх активності наведено не було. Найбільший агрегатор оголошень про роботу пропонує 6 тисяч вакансій в цій області.

Кількість вакансій в оптових продажах теж помітно зросла. Число співробітників у порівнянні з 2002 роком збільшилася з 10 до 50 тисяч. Понад 5 тисяч працівників було найнято тільки за 2012 рік.

В 250 магазинах роздрібної торгівлі на території США працюють 26 тисяч співробітників. З них 4 тисячі працюють на благо нью-йоркських Apple Store. Кількість службовців, які пропрацювали в магазинах Apple більше 5 років, становить 5 тисяч. У звіті також згадується, що для будівництва торгових точок у 2001 році було додатково задіяно 20 тисяч осіб.

На сайті компанії є інформація і про те, що в інших країнах є ще 30 тисяч співробітників. Чіткого розподілу за державам немає, а шкода. Було б цікаво дізнатися їх чисельність в Росії.

[electronista & apple]

|