Menu

NVIDIA представила GPU нового покоління для Retina MacBook Pro і не тільки


NVIDIA представила GPU нового поколения для Retina MacBook Pro и не только

Виробники ноутбуків по циклу оновлення своїх пристроїв фактично прив'язані до розробників комплектуючих, а у тих він складає приблизно один рік. В даному випадку мова йде про NVIDIA, графічні вирішення якої в поточний момент використовуються в 15-дюймовий Retina MacBook Pro і iMac. Загалом-то, продуктивності вистачає, якщо не говорити про ігри та лептопі, який починає досить відчутно грітися, так і максимальна роздільна здатність дисплея для мобільних GPU завелике, особливо в останніх іграх. Але, цілком можливо, що проблема нагріву і продуктивності буде вирішена з релізом наступного покоління Retina MacBook Pro, побудованого на базі відеокарти з серії GeForce GT 700M.

Всього в лінійці п'ять GPU з яких пара початкового рівня - 720M і 735M, інші ж вважаються продуктивними ігровими рішеннями - це 740M, 745M і 750M. Якщо порівнювати продуктивність відеокарт з вбудованим рішенням Intel HD4000, яке встановлено у всіх MacBook Pro 15-дюймовому як додатковий GPU), в MacBook Air і Retina MacBook Pro 15-дюймовому теж є другим відеочіпом), то навіть самий бюджетний варіант в 2,5 рази швидше. Хотілося б побачити в майбутньому 13-дюймовий Retina MacBook Pro хоч таке рішення, так як можливостей вбудованої відеокарти явно не вистачає.


NVIDIA представила GPU нового поколения для Retina MacBook Pro и не только

Основна фішка серії GeForce GT 700M, побудованої на базі архітектури Kepler, полягає не в лютої сили, а у ефективній роботі системи, коли оптимальна продуктивність досягається за рахунок мінімального енергоспоживання і нагрівання. Технологія отримала назву GPU Boost 2.0 і полягає в динамічному зміні частоти ядра в залежності від навантаження і температурного режиму. Тобто, відеокарта буде намагатися видати максимальну потужність при активній грі, але можна не побоюватися графічних артефактів, що виникають із-за перегріву, який GPU Boost 2.0 теоретично не допустить.

Природно, при роботі в нормальному режимі, коли обробляється лише інтерфейс ОС, енергоспоживання буде знижено до мінімального рівня, що позитивно позначиться автономності ноутбука. Ах так, є ще технологія NVIDIA Optimus, що дозволяє автоматично перемикатися на економічний вбудований GPU від Intel, але, як показує практика, з-за високої роздільної здатності дисплея Retina MacBook Pro 15" практично весь час працює GeForce. Так що зниження енергоспоживання в цьому випадку дуже актуально.


NVIDIA представила GPU нового поколения для Retina MacBook Pro и не только

Розглянуті вище чіпи вже доступні всім бажаючим, відповідно, чекаємо хвилі оновлень з боку всіх великих гравців ноутбучного ринку, включаючи Apple. [NVIDIA]

|