Menu

Стів Возняк поділився думкою про iOS 7 і хмарні технології


Стив Возняк поделился мнением про iOS 7 и облачные технологии

Всі, хто уважно дивився трансляцію з відкритою презентації WWDC, не могли не помітити присутності в залі співзасновник Apple Стіва Возняка. Розташувавшись серед звичайних відвідувачів, а не керівництва компанії, Стів уважно спостерігав анонси нових продуктів Apple. Через кілька днів представникам сайту FayerWayer вдалося отримати коментарі Возняка на тему нової iOS 7 і ще пари речей.

За час короткої бесіди Стів Возняк висловився на кілька актуальних тем, включаючи новий дизайн iOS 7, хмарні технології і стеження за користувачами.

Про це в наступній версії iOS Возняк відгукнувся досить непогано. На його думку, нова мобільна операційна система стала виглядати краще, а управлятися з нею тепер зручніше. Потім була порушена проблема стеження за користувачами в Мережі. На думку Воза, доступ до приватної інформації, який отримало АНБ, підриває основи американського держави. Подібна тенденція перетворює США в Радянський Союз, де за людьми стежили, таємно арештовували і кидали до в'язниці.

Далі Возняк розвинув цю ідею на хмарні технології, які активно набирають популярність. Співзасновник Apple вважає, що повальний перехід в «хмара» позбавляє користувачів права власності. Також цьому сприяє поголовне впровадження підписок на популярні сервіси. Тим більше у Стіва немає впевненості у збереженні файлів у хмарі. Якщо в часи його молодості Америка відрізнялася від Росії того часу, то зараз спостерігається зворотна картина. І все це, на думку Стіва Возняка, виходить з самих верхів. [bgr]

|