Menu

Підтверджено: Apple спробує засудити Samsung на мільярди доларів


Подтверждено: Apple попытается засудить Samsung на миллиарды долларов

Здавалося б, Apple перемогла Samsung у великому судовому розгляді в США і про патентну війну можна забути, але не тут-то було. То штраф корейцям скоротять, то Nokia втрутиться. Загалом, «котел вирує», і кінця і краю спільним сперечанням не бачити. Більш того, корейці намагаються ще більше скоротити суму виплат з допомогою апеляції і будь-яких інших методів, лише б не платити, але і у Apple не сидять склавши руки. Свого години чекає пачка нових звинувачень, які можуть вдарити по бюджету корейців ще більше, ніж минуле справу.


Подтверждено: Apple попытается засудить Samsung на миллиарды долларов

Отже, в кінці тижня несподівано стало відомо про намір Samsung подавати апеляцію на останнє рішення суду. У заяві представників корейської компанії говориться, що присяжні повинні не просто переглянути суму виплат. Переоцінити доведеться і заявлені порушення Samsung чотирнадцяти патентів, що належать Apple. Вимоги серйозні, суд на них прореагував і корейцям пора б радіти, але проблема в тому, що компанія бавиться з двосічною зброєю і сторона, яка програла, схоже, це зрозуміла, хоча вже пізно щось міняти.

Про заявці Samsung в п'ятницю повідомив Флоріан Мюллер з FOSS Patents. З цієї ж заявки стало відомо про новий судовий звинувачення з боку Apple, яке серйозно стурбувало корейську компанію. У документах мало не у відкриту висловлюються побоювання, мовляв, Apple може потребувати ще великих компенсацій в рамках нового суду. Якщо раніше про черговому великому звинувачення з боку американців ходили лише чутки, то тепер воно виявилося фактично офіційно підтверджено.

В скромності компанію з Купертіно звинуватити складно, причому це відноситься не тільки до дій щодо конкурентів, але і суду теж. Згадати недавню історію зі списанням $400 млн корейського боргу, коли Apple прямо звинуватила суддю в помилковості розрахунків, що коштувало компанії $85 млн. зокрема, представник влади не врахував збиток від продажів Galaxy S II AT&T і Infuse 4G. [FOSS Patents]

|