Menu

Мільярдний штраф Samsung на користь Apple скоротили на 40%. Тимчасово


Миллиардный штраф Samsung в пользу Apple сократили на 40%. Временно

Магія чисел, яку Apple так любить, зіграла свою роль і під час винесення вердикту у справі проти Samsung. «У Samsung відсудили мільярд» - звучить більш переконливо, ніж У Samsung відсудили стільки-то сотень мільйонів», нехай навіть цю різницю толком не прикинути в думці. Але як обчислювалася пам'ятна сума? Зараз, через півроку, раптом з'ясувалося, що в саму методику обчислення закралася помилка. Тому суддя Люсі Кох дозволила собі відняти від мільярд з гаком більше 450 мільйонів.

Призначений спочатку штраф став результатом «неприпустимою правової теорії», вважає суддя. Незрозуміло, мовляв, як складати загальну суму завданої діями Samsung шкоди сум за окремими прав на інтелектуальну власність, за окремим патентів. І вирішити це питання належить в рамках... окремого розгляду. Мова в даному випадку піде про 14 пристроях із загального списку, включаючи, наприклад, Galaxy S II і Nexus S.

Резюмуємо. Samsung так чи інакше зобов'язана заплатити Apple 600 мільйонів доларів: ця частина штрафу вже не підлягає перегляду. А загальна сума - ось тут ключовий момент! - так чи інакше буде більше, просто поки незрозуміло, наскільки більше. Скажімо, вона легко може скласти і півтора, і навіть два мільярди. Тут важливо пам'ятати, що Apple спочатку расчитывала на набагато більш суттєві виплати і вказувала суду на той (доведений!) факт, що Samsung діяла умисно.

Втім, новий судовий процес навряд чи стартує раніше, ніж будуть розглянуті всі апеляції за старим справі. Здається нам, суддя Кох підписалася на вічне спілкування з цією воюючою парочкою. [ai.com]

|