Menu

Vine позбувся «Вибір редакції» Apple через порнографії


Vine лишился «Выбора редакции» Apple из-за порнографии

Як фанера над Парижем, повз нас з вами пролетів анонс відкриття нового сервісу від творців соціалки Twitter. Vine дозволяє користувачам обмінюватися один з одним дуже короткими відеороликами - майже як GIF файлами, тільки знятими на камеру мобільного телефону. Ідея цікава і досить-таки своєрідна.

Творці сервісу відчули подих суворої реальності в перші години роботи Vine: сервіс заполонили короткі порнографічні ролики. Apple відреагувала негайно: Vine зник з головної сторінки App Store і позбувся звання «Вибір редакції».

Vine працює через додаток для iOS [iTunes link], на головній сторінці якого регулярно публікуються «кращі» ролики дня на думку редакції сервісу. Все було б добре, якщо серед них не знайдеться даний хардкорное порно - з позначкою «editor's Pick». Конфуз так конфуз. Самі матеріали такого характеру завантажувалися на сервіс з самого початку його роботи, і нехай вони не відображалися при звичайному пошуку, знайти їх можна було за спеціальними тегами.


Vine лишился «Выбора редакции» Apple из-за порнографии

Пікантності додавав той факт, що буквально пару днів тому Vine став «Вибір редакції» - вже в App Store. Apple, м'яко кажучи, такий поворот не сподобався. Навіть після того, як адміністрація сервісу видалила крамолу, Apple не стала церемонитися і відмовила програмі в статусі, а також у місці на найдорожчою сторінці магазину. Представник Vine вибачився за помилку, пославшись на «людський фактор». Деякі запідозрили сервіс в сплановану PR-акції. Довести це навряд чи можливо - але здогадатися нескладно. [macrumors]

|