Menu

Apple готує ігровий контролер для iOS-пристроїв [Оновлено]


Apple готовит игровой контроллер для iOS-устройств [Обновлено]

Новий дизайн iOS 7 викликав чимало суперечок. Можливо, з цієї причини деякі цікаві деталі WWDC, що відбулися після презентації, спливають з невеликим запізненням. Так, наприклад, в розділі сайту Apple для розробників з'явилася документація із зображеннями ігрових контролерів.

У Apple в арсеналі немає консолі, а найбільш затребуваними для ігор можна назвати пристрої з iOS на борту. На зображенні, яке з'явилося в мережі і зобов'язана своїм походженням документації на сайті Apple для розробників, зображені два ігрових контролера. Один з них кріпиться безпосередньо на iOS-пристрій, а інший являє собою повноцінний незалежний ігровий контролер.


Apple готовит игровой контроллер для iOS-устройств [Обновлено]

Підтримка ігрових контролерів повинна стати однією з неанонсовані функцій iOS 7. Поки складно з упевненістю стверджувати що-небудь про плани Apple, але цілком можливо, що скоро в ігри для iOS можна буде грати за допомогою Apple TV і повноцінного ігрового контролера або замінити його за допомогою iPhone. За чутками, на нових контролерах цілком може з'явитися логотип «зроблено для iPhone» та розробники отримають необхідний інструментарій для того, щоб додати підтримку маніпулятора в свої ігри. Однак Apple цілком може вимагати обов'язкової наявності повністю віртуального управління поряд з фізичними кнопками.

Деякі розробники повідомляють, що в ході WWDC навіть бачили прототипи пристрою, схожого на ігровий контролер. Однак жодних подробиць, крім просочившегося зображення, поки немає. [TouchArcade]

UPD. Як повідомляє Macrumors з посиланням на свої джерела, у Apple дійсно є плани по створенню ігрових контролерів для iOS-пристроїв. Компанія співпрацює з Logitech і MOGA, які повинні стати виробниками маніпуляторів. Нові пристрої повинні отримати сертифікат MFi (Made for iPhone) і заручитися підтримкою провідних розробників і видавців. Передбачувані терміни анонса контролерів - осінь цього року. [Macrumors]

|