Menu

Apple відкрила багато вакансій для фахівців з акумуляторним технологій

Сучасна індустрія споживчих пристроїв ось уже з десяток років топчеться на місці через відсутність прориву в області акумуляторних технологій. Спочатку надія зажевріла стараннями Dyson, а тепер ось і Apple, нарешті, вирішила активно розвивати цей напрямок, а не чекати біля моря погоди.

Щоб робити прориви в технології, потрібні відповідні люди. Як відомо, кадри вирішують все. Саме з цієї сторони вирішила зайти Apple, відкривши з початку березня майже два десятки відповідних вакансій. Тут є як посади загального плану, на зразок менеджера апаратних розробок у акумуляторної області, так і більш спеціалізовані, наприклад, інженер по розробці батарей (або батарейних осередків), спеціаліст по упаковці батарейних модулів, розробник низькорівневого ЗА і т. п.

Одна частина вакансій відноситься до розробці MacBook, друга - iOS-пристроїв. Так, серед них є розробник, пов'язаного з терміном життя акумулятора і витратою енергії, фахівець-аналітик електроживлення, програміст силових систем. З вимог до згаданих фахівців зверніть увагу на «вміння знаходити інноваційні рішення для поліпшення терміну служби батарей без негативного впливу на споживчий досвід». Простіше кажучи, Apple шукає людей з ідеями і готова проспонсорувати їх дослідження.

Цілком можливо, що активний інтерес до фахівців в акумуляторних технологіях викликаний бажанням вкотре розширити лінійку iOS-пристроїв або ж просто повернути 4-дюймові смартфони в дію, анонсувавши відразу три нових телефони (оновлені моделі 4,7 - і 6-дюймових iPhone і нову 4-дюймову). Начинка портативних гаджетів стає все потужнішою, корпуса - все тонше, місця для акумулятора - все менше. Крім того, Apple спочатку встановила високу планку для своїх пристроїв, але не змогла її втримати, принаймні, в смартфонах. Настала пора щось робити і компанія робить. Сподіваюся, що у неї все вийде, враховуючи ефективний підхід до роботи та наявність великої кількості вільних коштів. [Apple]

Apple открыла много вакансий для специалистов по аккумуляторным технологиям

Не забувайте і про ініціативи Dyson, що вкладе $15 млн у компанію Sakti3, яка розробила твердотільні акумулятори. Джеймс Дайсон має намір максимально швидко впровадити цю технологію в комерційні пристрої, а це означає, як мінімум, двократне зростання ємності акумуляторів при збереженні порівнянних з сучасними батареями розмірів. Як тільки технологія стане комерційно доступною, вже, будьте впевнені, Apple докладе максимум зусиль, щоб дістати її серед перших. Правда, це справа не завтрашнього дня, а найближчих трьох-п'яти років.

Є надія і на Samsung, стала лідером в дисплейних технологіях для мобільних пристроїв, і створює одні з найбільш якісних літієвих акумуляторів на ринку. Корейці часто грають на випередження, чого хорошим прикладом став випуск Galaxy S6 c 14-нанометровим процесором власного виробництва на борту. Фактично компанія обігнала ринок, щонайменше, на півроку. Загалом, «крига скресла, панове присяжні засідателі», - як говорив великий комбінатор.

|