Menu

Підключення Apple Keyboard, Magic Trackpad і Magic Mouse для Windows-ПК

У цій інструкції ми познайомимося з усіма нюансами підключення і роботи контролерів компанії з Купертіно до комп'ютерів під управлінням Windows.

Чи буде працювати?

Незалежно від того, чи є ви прихильником продукції Apple або все ж таки віддаєте перевагу Windows ПК, сперечатися з тим, що клавіатура американської компанії є однією з найбільш зручних з точки зору набору тексту, навряд чи варто. Magic Trackpad і Magic Mouse, по суті, є досить специфічними маніпуляторами, що забезпечують дійсно комфортну і продуктивну роботу. Підкреслювати всі достоїнства і недоліки кожного - не бачу сенсу, а краще відразу перейти до справи.

Ви вирішили підключити один з аксесуарів (Apple Keyboard, Magic Mouse або Magic Trackpad) до комп'ютера, який не має нічого спільного з компанією Apple. Головне питання - чи буде працювати така зв'язка або обладнання виявиться невпізнаним?

Apple Keyboard дротова

Підключення провідний клавіатури від Apple - самий простий і безболісний варіант використання контролерів від Apple на Windows-машинах. Без зайвої підготовки сміливо вставляйте її в USB-порт і після автоматичної установки драйверів вона готова до бою.

Подключение Apple Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse к Windows-ПК

Що працює нативно. Відразу після підключення у вашому розпорядженні повністю робоча буквено-цифрова частина клавіатури зі звичною для Windows розміткою, але відмінної від розмітки самої клавіатури.

Що не працює, але вимагає додаткової настройки. Підключення по USB і установка стандартних драйверів Windows не вирішать проблеми з роботою функціональних клавіш. Регулювати гучність і перемикати відтворення композиції можна лише при встановленні додаткових драйверів, про які я розповім трохи нижче. Зрозуміло, «дивні іконки» на клавіші F3 та F4 - доля працюючих з Mac.

Apple Keyboard бездротова

Перша і головна проблема PC на базі Windows, як правило, закономірне відсутність вбудованого Bluetooth-адаптера. Якщо наявність такої у вашому ПК не передбачено - сміливо відправляйтеся в найближчий магазин і приготуйтеся розлучитися з невеликою сумою в районі 10-20 доларів.

Подключение Apple Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse к Windows-ПК

Теоретично, для підключення периферії Apple підійде будь Bluetooth-адаптер, але може і знадобитися підбір конкретної моделі.

Список сумісних в більшості випадків Bluetooth-адаптерів (ідеальні компаньйони для знайомих з Hackintosh):

Подключение Apple Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse к Windows-ПК

Ситуація в частині працездатності повністю аналогічна такий при підключенні провідний USB-клавіатури Apple. Для повного функціонування всіх клавіш буде потрібно установка додаткових драйверів.

Apple Magic Mouse

Після дебюту оновленої миші Magic Mouse, маніпулятор від Apple був названий одним з найдивовижніших в середовищі комп'ютерної периферії. Незважаючи на те, що продукт є повністю сумісним в першу чергу з комп'ютерами Apple, використовувати мишу власникам PC ніщо не завадить.

Подключение Apple Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse к Windows-ПК

Що працює нативно. У разі вдалого сполучення комп'ютерна миша Magic Mouse визначиться Windows і користувач отримає можливість роботи з нею як з традиційною мишкою, але з однією клавішею. Переміщення курсора і одинарний тап теж потраплять у ваше розпорядження.

Що не працює відразу, але вимагає додаткової настройки. На жаль, з'єднання з Bluetooth-адаптером і установка штатних драйверів Windows, не дозволить вам використовувати Magic Mouse на повну. Для підтримки жестів, скролінгу і кліків буде потрібно установка додаткового драйвера.

Apple Magic Trackpad

Оснастити будь-який комп'ютер значної за розміром тач-областю, подібно до тієї, що встановлюють ноутбуки, стало реальністю після виходу на ринок продуктуApple Magic Trackpad. Власники Mac використовують Magic Trackpad вже майже 5 років. Не варто думати, що і власники Windows-сумісних машин залишилися за бортом.

Подключение Apple Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse к Windows-ПК

Що працює нативно або буде працювати після установки додаткових драйверів. Тапание, перетягування, імітація лівої/правої клавіш миші, прокрутка (горизонтальна і вертикальна), імітація натисканням правої кнопки двома пальцями. Повний список підтримуваних жестів у середовищі Windows, ви можете побачити на відповідній сторінці підтримки Apple. На жаль, він значно спрощений у порівнянні з Mac і вилікувати це неможливо.

Якщо жоден з вищеописаних пунктів вас не лякає, і ви як і раніше готові до придбання маніпуляторів від Apple, приготуйтеся до установки додаткових драйверів і невеликий головного болю.

Як їх подружити: його величність, Bootcamp

Як видно з опису всіх чотирьох продуктів, вони дружелюбні з Windows-машинами досить відносно. Але помирити продукти конкурентних платформ можна за допомогою установки додаткового пакету драйверів Bootcamp. Саме встановлення додаткових латочок значно розширить функціональність клавіатури, миші або трекпеда. На жаль, для підтримки всіх заявлених жестів і функціональних клавіш без винятку є єдиний вихід - перехід в ряди маководів.

Установка Bootcamp

По суті, Bootcamp - це набір програмного забезпечення для Windows, за умови запуску операційної системи на Mac. Але ніхто не забороняв встановити необхідні драйвера на повністю Mac-незалежної машині.

Одним з найбільш надійних варіантів установки Bootcamp на Windows-сумісних ПК є послідовна установка пакет, починаючи з версії Bootcamp 3.0. На жаль, знайти його можна лише в інтернет-архівах сайтів і на торрент-трекерах (з офіційного сайту підтримки Apple видалила цей пакет).

Примітка 1: Незважаючи на повний перехід продукції Apple на 64-розрядну ОС, сама проста установка драйверів з пакету Bootcamp передбачена при використанні 32-бітної версії Windows (в процесі спроби встановити Bootcamp 3.0 на Windows X64 ви можете зіткнутися з конфліктом сумісності). Вирішити проблему можна за допомогою послідовної установки драйверів з змонтованого образу, а також скориставшись приміткою 2.

    1. Скачайте Bootcamp 3.0 (користуйтеся пошуком, або запропонованою посиланням).
    2. Змонтуйте образ диска і запустіть файл Setup.
    3. Дочекавшись закінчення установки, перезавантажте комп'ютер.
    4. Поверх встановленого Bootcamp 3.0 встановіть версію 3.1 (32-bit, 64-bit).
    5. Після закінчення установки знову перезавантажте комп'ютер.

    Подключение Apple Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse к Windows-ПК

    6. Заключний етап оновлення Bootcamp - накатка версії 3.2. Завантажте та встановіть (32-bit, 64-bit).
    7. Перезавантажте комп'ютер.

Примітка 2: установка може проводитися і без етапів 1-5, але їх дотримання гарантує більш стабільний результат роботи периферійних пристроїв Apple. Для пропуску етапів 1-5 встановіть драйвер AppleWT, AppleMultiTP.

Після закінчення установки, USB-клавіатура Apple отримає підтримку функціональних клавіш (гучність, яскравість (при використанні ноутбука), перемикання композицій, відкриття кришки DVD-приводу - закривати не вміє в силу апаратних особливостей дисковода).

Для підключення бездротових Apple Wireless Keyboard, Magic Mouse і Magic Trackpad буде потрібно пару по Bluetooth і додаткова установка драйверів в тому випадку, якщо після вказаних вище дій «дива так і не сталося».

    1. Відкрийте налаштування Bluetooth і виберіть пункт Додати пристрій.
    2. Увімкніть Magic Trackpad, Magic Mouse або Apple Wireless Keyboard.
    3. Система відразу ж виявить відповідне пристрій. Додайте його.

4. Налаштування завершено.

Magic Tools

Окремої уваги заслуговує утиліта, що сприяє максимізації доступних функцій для користувачів Windows, які використовують Magic Trackpad або Magic Mouse. Називається вона Trackpadmagic. Завантаживши її з офіційного сайту і встановивши на Windows, ви отримаєте окрему панель управління для Apple Magic Mouse або Magic Trackpad (в залежності від використовуваного аксесуар). За запевненням розробника, вона не вимагає установки Bootcamp, але в процесі установки не завжди підхоплює необхідні драйвера і все залежить виключно від конкретного ПК.

Подключение Apple Keyboard, Magic Trackpad и Magic Mouse к Windows-ПК

На жаль, утиліта представлена тріал-версію, яка працює протягом 28 днів. Для отримання ліцензії потрібно зв'язатися з розробниками і за символічну плату отримати повний ключ доступу.

Підводячи підсумки

У плані використання маніпуляторів Apple для управління комп'ютерами під управлінням Windows, найбільш доцільним варіантом є Apple Keyboard (дротовий і бездротовий версії). Що ж стосується роботи з Magic Mouse і Magic Trackpad, то ви дійсно отримаєте стабільну роботу, але весь функціонал, закладений компанією, доступний, так і не буде. Альтернативним продуктом Magic Trackpad для користувачів Windows може стати рішення від Logitech, а кількість представлених бездротових мишей вже точно зможе задовольнити будь-які смаки.

Але, якщо сильно хочеться відчути себе приборкувачем Apple, описане вище рішення допоможе в цьому.

|