Menu

Огляд пристрою гучного зв'язку в автомобілі Parrot MINIKIT Neo 2 HD


Обзор устройства громкой связи в автомобиле Parrot MINIKIT Neo 2 HD

Задавши планку на ринку бездротових навушників, компанія Parrot повернулася до витоків. Багаторічний досвід у створенні автомобільних пристроїв hands-free - технології розпізнавання голосу, знання акустики і рутини водія - дозволив створити забійно-функціональний і зручний комплект гучного зв'язку. MINIKIT Neo 2 HD тільки почав з'являтися в Росії, і ми вже його тестуємо!

Це друге покоління в серії MINIKIT Neo. Перше удостоїлося позитивних відгуків - у першу чергу з-за високої якості динаміка, відтворює голос абонента. По цій частині Parrot завжди були на вістрі прогресу - пам'ятаю, як знайомі багато років тому просили перекласти інструкцію від PARROT CK3100 - він так сподобався, що вони замовили його за океаном. З тих пір технології змінилися до невпізнання.


Сучасна гучний зв'язок

MINIKIT Neo 2 HD має форму кліпси і кріпиться на сонцезахисний козирок. Ви підключаєте його по Bluetooth до будь-якого телефону - і все. Поїхали.


Обзор устройства громкой связи в автомобиле Parrot MINIKIT Neo 2 HD

Вхідні дзвінки на телефон транслюються на гучномовець. Система проговорює вголос ім'я абонента або номер:

- Вхідний дзвінок від Максим, вимовте «Прийняти» або «відхилити»

Якщо ж номер потрібно набрати вам, кажіть «Миникит!» - і система починає вас слухати. Промовляємо ім'я абонента або номер. Дуже важливо: MINIKIT Neo 2 HD розуміє російську мову і чудово в ньому орієнтується. Технології надає Nuance - та сама, на базі якої удосконалено Siri. Ми тестували його з iPhone 6 і російськомовними контактами, і ті зізналися без проблем.

Приклад такого голосового дзвінка.

Те ж саме було і з розпізнаванням:

- Миникит!
- Кого ви хочете викликати?
- Максиме!
- *пішов набір номера*

У пристрої встановлений потужний динамік і чутливий мікрофон, а також система шумозаглушення і ліквідації луни.


Обзор устройства громкой связи в автомобиле Parrot MINIKIT Neo 2 HD

Голос чіткий, розбірливий навіть в складних умовах, будь то відкрите вікно або гучна пробка в центрі міста. Співрозмовник не скаржиться на чутність. Кажуть, що динамік був модифікований у другому поколінні - приміром, було покращено відтворення низьких частот. Перевірити не можемо, але констатуємо, що голос вона передає на п'ять з плюсом.


І неймовірна кількість функцій

Це непроста гарнітура. Почнемо з повної підтримки Siri. Ніяких кнопок натискати не треба. Замість вбудованої системи «Миникит» російською мовою ви можете працювати з голосовим асистентом Apple: просто говорите «Hey, Siri», і та буде готова виконати будь-яке ваше бажання. Наприклад, програти музику з айфона.

Спікерфон MINIKIT Neo 2 HD підтримує відтворення музики і робить це напрочуд добре для такого мініатюрного динаміка. За допомогою Siri ви можете змінювати плейлисти і викликати певні треки.

Сумісність з Siri дозволяє використовувати режим Siri Hands Free. Приклад: ви задаєте системі адресу, і айфон повідомляє вам, де і коли потрібно повертати. Сам смартфон при цьому навіть не потрібно діставати з сумки. Інша справа, що потрібно бути в ладах з англійською мовою, але це так, дрібниці життя :)


Обзор устройства громкой связи в автомобиле Parrot MINIKIT Neo 2 HD

Від минулої моделі «миникиту» дістався режим одночасного підключення двох телефонів. Тут думали не тільки про гаджетоманах, які носять по два смарта одночасно, але і про тих, хто епізодично водить машину - наприклад, про дружину. В подальшому їй не доведеться відповідати свій айфон вручну з гарнітурою, так і вам теж, вже замість неї.

Коли водій сідає в авто, MINIKIT «включається», тобто виходить з режиму сну. І навпаки: встав, зачинив двері - гарнітура вирубалась. У «сплячому» режимі пристрій готовий чекати власника до 6 місяців. При безперервних розмовах гарнітура вимкнеться через 10 годин, а в реальному режимі використання її однозначно вистачить на два-три дні. Потім просто знімете і заберете її додому на зарядку. З нуля до 100% заряджається за 3 години, у нас було навіть швидше.


Спеціальний додаток для автомобілістів

Parrot випустила новий додаток для iOS і Android спеціально для MINIKIT Neo 2 HD. Воно ніяк не потрібно для використання гучного зв'язку. Програма дає доступ до декількох додаткових функцій. Наприклад, тут є таймер для платного паркування, який працює без гарнітури (замітка для халявщиків). Через софт можна налаштувати декілька параметрів Neo 2: зокрема, можна відключити відгук на голосові команди Siri або, навпаки, «миникита».


Обзор устройства громкой связи в автомобиле Parrot MINIKIT Neo 2 HD

Ще прога дозволяє знайти свою машину. Система тут працює цікаво: як тільки ваш смартфон віддаляється від гарнітури, додаток Parrot запам'ятовує її позицію і фіксує цю точку на карті. Сподіваюся, ця фіча ніколи не дасть збій: уявіть собі, що ви приходите по точці на парковку, а там порожньо :)

Потішило, що в Налаштуваннях можна змінити колір теми оформлення меню. Ось так увага до дрібниць! І класні варіанти є, синій зокрема.


Висновки

Parrot MINIKIT Neo 2 HD з вигляду простий, але досить функціональний пристрій гучного зв'язку. Його відмінними рисами є якісний звук, розпізнавання російської мови і голосових міток при наборі номера, підтримка синхронізації з двома смартфонами одночасно (або 10 в пам'яті).

Крім того, спікерфон MINIKIT може виступати як портативна акустика для відтворення звуку зі смартфона.


Купити Parrot Minikit Neo 2.0 HD за 6690 р.


Обзор устройства громкой связи в автомобиле Parrot MINIKIT Neo 2 HD


  Ще цікаве:
  • Досвід використання AR.Drone Parrot
    Після того, як лопаті мого iHelicopter'а зачепили кут шафи,...
  • Огляд і порівняння Bluetooth-стереонавушників Monster Beats Wireless і Parrot Zik
    Рік за роком інженери ламають свої голови над тим, як...
  • Огляд Parrot Jumping Sumo і Rolling Spider. Роботи наступають!
    За останні кілька років радіокеровані роботи стали настільки популярними, що...
|