Menu

[App Store] Swing Copters. Духовний спадкоємець Flappy Bird


[App Store] Swing Copters. Духовный наследник Flappy Bird

Жанр: Аркада
Розробник/Видавець: Dong Nguyen
Версія: 1.0
iPhone + iPad: Безкоштовно [Скачати з App Store]

Здавалося б, яка гра може стати ненавистнее Flappy Bird? Мабуть, тільки нова гра від того ж розробника. Донг Нгуєн начебто і розкаявся, що створив настільки захоплюючу і одночасно ненависну гру, прибрав її з App Store і пообіцяв повернути виправлений варіант. Все це, зрозуміло, не більш ніж маркетинговий хід, покликаний привернути увагу, якщо не до самої Flappy Bird, то хоча б до її розробнику. Трюк спрацював і до нової гри під назвою Swing Copters заздалегідь прикута ще більшу увагу публіки, а сама аркада стала ще важче і, звичайно ж, ненавистнее.

Думаєте, що Донг Нгуєн все це час чаклував над графікою або ігровим процесом? Ви дуже помиляєтеся. Гру можна було б назвати Flappy Bird 2.0, тому що реальне відміну від оригіналу лише одне - змінився напрямок руху і слідом за ним управління. Все інше вторинне.


[App Store] Swing Copters. Духовный наследник Flappy Bird

Отже, управляти потрібно якоюсь істотою, у якого закріплений на голові шолом з лопатями, що імітують вертоліт. Відповідно, після торкання екрана персонаж злітає вгору і його відразу ж зносить в сторону, він врізається, і гра закінчується. Спроба номер два видається не набагато успішніше першої. Аналогічно невдало проходять ще кілька польотів, а гравець як і раніше дивується, що ж дає торкання екрана в Swing Copters.


[App Store] Swing Copters. Духовный наследник Flappy Bird

Відповідаємо. Торкання екрана перешкоджає відхиленню польоту від строго вертикальною траєкторії. Повело персонажа вправо - торкнулися екрану. Тепер його починає зміщувати вліво - знову тапа. При цьому відхилення абсолютно випадкові і передбачити їх дуже складно, а оскільки дотик змінює напрямок руху на протилежний, то ситуацію можна врятувати, а лише погіршити. Повірте, зрозуміти логіку управління і адаптуватися до нього буде вкрай важко. Донг Нгуєн повністю перевершив Flappy Bird.


[App Store] Swing Copters. Духовный наследник Flappy Bird

Пролітати тепер належить не між труб, а серед платформ, на краях яких бовтаються молоти. Тому, виходить, що одного героя, виляющего з боку в бік, виявилося мало. Будьте ласкаві, уникайте зіткнень з рухомими перешкодами. Все інше виявилося без змін. Та ж графіка, той же набір очок, ті ж медалі. Тільки тепер для зміни персонажа потрібно набрати кілька медалей. Ах так, звук став ще нестерпнішим.


[App Store] Swing Copters. Духовный наследник Flappy Bird

У Swing Copters немає абсолютно нічого цікавого. Розробник сам клонував свою гру, піднявши рівень складності на самий максимум. Парадокс в тому, що гра все одно буде популярною, вона вже є такий. Вона немов підбурює гравця високою складністю, підбиває його намагатися знову і знову подолати жахливий управління і злетіти якомога вище. Якщо вам дорогі ваші нерви і час, то обходьте гру стороною. Жахлива аркада з нестерпним управлінням і скажено високою привабливістю. Дякувати за це потрібно феномен під назвою Flappy Bird.

iPhone + iPad: Безкоштовно [Скачати з App Store]

Геймплей: 2, Складність: 5, Управління: 1, Графіка: 2, Звук: 1, Ціна/Якість: 5, Вердикт: 2
|