Menu

Сапфірове захисне скло iPhone 6 випробували на стійкість до подряпин і згинання


Сапфировое защитное стекло iPhone 6 испытали на устойчивость к царапинам и сгибанию

Фронтальна панель 4,7-дйюмового iPhone 6 була досконально вивчена завдяки знімкам Сонні Діксона, які він опублікував через ресурс 9to5. Білі і чорні панелі істотно перевищують у розмірах iPhone 5s і, ймовірно, виконані з сапфірового скла. Сьогодні нас чекають повноцінні випробування, які покажуть, на що здатне нове сапфірове скло в iPhone 6.

Для початку подивимося на відео, опубліковане Сонні Діксоном. Цього разу блогер не обмежився фотографіями і провів повноцінний тест фронтальної панелі на згинання.

Білу панель від передбачуваного 4,7-дюймового iPhone 6 спершу порівнюють з повноцінним iPhone 5s, потім ретельно вимірюють, поєднують з біометричним сенсором Touch ID і, нарешті, згинають. Варто відзначити, що подібну процедуру спокійно витримала б фронтальна панель і від попередніх поколінь iPhone, тому наявність або відсутність сапфірового скла цей тест ніяк не підтверджує.

Натомість ще один ентузіаст, що володіє захисним склом iPhone 6, вирішив перевірити передбачуване сапфірове скло на стійкість до подряпин. Автор ролика особисто з'являється в кадрі, де запевняє, що це саме натуральне сапфірове скло. У тестах його посилено дряпають ключами і ножем, а потім згинають значно сильніше, ніж це зробив Сонні Діксон, притиснувши панель черевиком до землі.

Після всіх цих процедур фронтальна панель не отримала жодної подряпини і залишилася абсолютно цілою. У нас знову немає жодних підтверджень, що це саме сапфірове скло, адже Gorilla Glass має практично ті ж властивості. Хоча вірити, що це сапфірове скло, про яке говорять з початку року, дуже хотілося б. У будь-якому випадку, міцність фронтальної панелі iPhone 6 безумовно, не стала нижче в порівнянні з iPhone 5s при збільшенні дисплея.

|