Menu

[App Store] SmileyMe. Перетвори себе в смайл


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

Вид: Розваги
Розробник/Видавець: MyPlayCity
Версія: 1.0.1
iPhone: Безкоштовно [Скачати з App Store]

Завдяки Emoji нестачі смайлів на платформі iOS, так і на будь-яких інших теж немає. Більш того, Apple планує самостійно зайнятися цим питанням, що зробить текстове спілкування через різного роду месенджери ще більш, скажімо так, емоційним. Але ж завжди є простір для експериментів і один з них я пропоную провести в цьому огляді за допомогою програми SmileyMe, яке дозволяє перетворити в смайл ваше власне обличчя.

Трішки історії

А ви знаєте, що смайлик - це не продукт цифрової ери і з'явився він задовго до тотальної комп'ютеризації світу? Більш того, у нього є творець, американець Харві Белл. Він витратив на створення першого смайлика аж 10 хвилин свого часу, отримав за роботу $45 і, власне, це весь прибуток, зароблена ним з символу, що поширився навіть не мільйонними тиражами, а мільярдними. Народилася весела жовта пика в 1963 році, коли представники State Mutual Life Assurance Cos. of America захотіли підняти бойовий дух і настрій своїх зажурених із-за нестабільності співробітників і звернулися до Беллу з проханням придумати цікаву рекламну фішку.


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

Знайомтеся - Харві Белл, творець смайлика

Перший смайлик був випущений у формі значка і мав такий величезний успіх у співробітників State Mutual Life Assurance Cos. of America, що компанія замовила 10 тис. таких дрібничок для клієнтів, партнерів та інших своїх співробітників.

Світову популярність ж смайлик набув у 70-ті роки минулого століття, коли пара братів з Іспанії придумала для нього слоган «Have a Happy Day» («Щасливого дня»), з яким він з'явився на всьому, що може бути продано, починаючи з футболок і закінчуючи листівками, емблемами і т. д.

Класичний комп'ютерний смайл народився лише в 1982 році стараннями американського вченого Скотта Фалмана з університету Карнегі-Меллон. Він запропонував використовувати смайли, що складаються з дужки, тире та двокрапки, на інформаційній дошці університету.

Сьогодні смайли є практично скрізь і складно уявити собі текстове спілкування без них. Вони посилюють прості надруковані символи емоційної складової і, читаючи повідомлення від друзів і знайомих, ти буквально бачиш співрозмовника перед собою, його емоції, відчуваєш настрій. Хоча в поточний момент смайли набули набагато більше функцій, і крім вираження емоцій несуть ще й чимало смислового навантаження. Більше того, з'явилася можливість використовувати в якості смайла свою власну фізіономію, що я і покажу нижче.

Перетвори себе в смайл

Для перетворення себе в смайл будемо використовувати просту і цікаву програму SmileyMe, яка відразу після запуску зустрічає зручною довідкою:


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

Як бачите, все просто - вибираєте смайл з досить широкого набору, фотографуєте або ж вказуєте вже готовий знімок з галереї, і отримуєте готовий сет смайлів із власним обличчям. Тим не менш, є кілька цікавих нюансів і особливостей.

Почну з цікавого. У програмі відмінно реалізований модуль зйомки (використовується передня камера) з розміткою, куди бажано втиснути свій лик для найкращого результату:


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

Смайли можна зберегти в галереї (куди вони потрапляють у форматі анімованого GIF-зображення), звідки перекинути на комп'ютер або ж використовувати в будь-яких месенджерах, включаючи WhatsApp. До того ж, прямо з програми можна відправити смайлик через E-mail, SMS або опублікувати в соціальних мережах Facebook, Twitter, «Вконтакте» і «Однокласники».


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

Зазначу, що при відправці смайла в повідомленні, він вставляється в нього з буфера обміну. Якщо у співрозмовника підключений iMessage, то все відбувається красиво і без зайвих питань, але при роботі зі стандартним сервісом стільникового оператора смайл можна буде відправити тільки через MMS. Або використовувати сторонні месенджери, як згадувалося вище.

Якщо ж при створенні смайла ви вибираєте вже наявну фотографію з галереї iPhone, то програма автоматично знаходить обличчя на фото і виділяє риси, ніяких маніпуляцій робити не потрібно. Але бажано, щоб необхідне обличчя було єдиним на фотографії і займало більшу його частину. У мене траплялися і невдачі, коли програма не могла визначити фізіономію на знімку. Але в цілому алгоритм працює добре. Наприклад, ось цей набір смайлів...


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

...вийшов з цієї фотографії:


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

Особи вписуються досить гармонійно, правда, процес генерування смайликів на iPhone 5s займає 20-30 секунд.

Кожен набір смайликів можна генерувати необмежену кількість разів, використовуючи різні особи. Наприклад, таким чином весело потролити друзів, нагенерировав смайли з доступних вам їх фотографій. Хоча, чому потролити? З цієї забави виходить прикольне розвага, типу «Вгадай, а чиє ж це особа на смайле?».

Тепер поговоримо про гроші. Додаток безкоштовний, але є внутрішні покупки. Зокрема, безкоштовно дається один набір смайлів з ковбоєм (який можна використовувати необмежену кількість разів з різними фотками). Ще один безкоштовний смайл ви отримаєте, увійшовши в свій профіль SmileyMe через яку з підтримуваних соціальну мережу. Мені дістався набір «Блондинка». Інші смайли доведеться купувати за 33 рубля за кожен набір. Саме так я і вчинив, придбавши набір з серфінгістом-качком і жартівливий 1-квітневий (на скріншоті нижче праворуч):


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

Звичайно, здебільшого SmileyMe - це розважальна програма-жарт, яка не несе особливого смислового навантаження, але зроблена вона якісно. Так, інтерфейс простий і не прагне вписатися в ідеологію iOS 7, зате розібратися в ньому зможе будь-яка дитина. Основну частину смайлів доведеться купувати, але зроблені вони класно і особи з фотографій вписуються просто відмінно. Плюс організована будинку вікторина типу «Вгадай, хто в смайле», вийшла дуже веселою і підняла всьому моєму сімейству настрій, чого і вам бажаю.

iPhone: Безкоштовно [Скачати з App Store] Юзабіліті: 4, Функціональність: 5, Інтерфейс: 3+, Ціна/якість: 5, Вердикт: 4


[App Store] SmileyMe. Преврати себя в смайл

|