Menu

Як зберігати будь-які паролі Safari в Зв'язці ключів iCloud для iOS і OS X


Как сохранять любые пароли Safari в Связке ключей iCloud для iOS и OS X

Зв'язка ключів iCloud, про яку ми докладно розповідали деякий час назад, є відмінною заміною численним стороннім менеджерів паролів. Особливо це актуально для тих, хто живе виключно в екосистемі пристроїв Apple. Хоча перші боязкі кроки в бік інших платформ також помітні. Наприклад, у браузерах Chrome і Firefox вже зараз можна реалізувати синхронізацію закладок з iCloud навіть використовуючи Windows. До паролів справа поки не дійшла. Але повернемося до зв'язки ключів iCloud. Впевнений, багато користувачів помітили, що зберегти засобами Safari в OS X або iOS можна далеко не всі паролі. Сайти забороняють зберігати паролі від облікових записів. Але це обмеження можна обійти, чим ми і займемося в рамках даного матеріалу.

Якщо ви успішно активували В'язку ключів iCloud, використовуючи наше керівництво, то напевно вже оцінили всі зручність використання єдиного сховища паролів і їх автозаповнення на всіх пристроях Apple. Найчастіше все проходить гладко і пароль відправляється в в'язку ключів. Однак деякі сайти цьому перешкоджають, видаючи повідомлення, мовляв, такий-то сайт заборонив зберігати паролі. Доводиться мовчки погоджуватися і потім раз за разом вводити свої облікові дані по новій. Це можна назвати недоліком рішення Apple, адже сторонні менеджери паролів це обмеження обходять. Але вирішити проблему можливо і для Зв'язки ключів iCloud.


Как сохранять любые пароли Safari в Связке ключей iCloud для iOS и OS X

Спершу зробимо це для iOS. Вирушаємо в Налаштування і знаходимо там пункт Safari. Там вибираємо рядок Паролі та автозаповнення. Нас цікавить другий блок меню. У вас вже напевно активований перемикач Імена і паролі. Щоб обійти описане вище обмеження, необхідно активувати перемикач Дозволяти завжди. Намагаємося це зробити. Далі можливі два варіанти: ваше iOS-пристрій захищений паролем при розблокуванні і опція активується або пароля немає і ви побачите таке повідомлення.


Как сохранять любые пароли Safari в Связке ключей iCloud для iOS и OS X

Так, Apple нібито подбала про нашої з вами безпеки, заборонивши зберігати особливо важливі (на думку самих сайтів) паролі. Тому, щоб активувати опцію Дозволяти завжди необхідно включити захист паролем або Touch ID iPhone 5s. Щоб це зробити на будь-якому пристрої, виключаючи iPhone 5s, вирушаємо в Налаштування, Основні, Захист паролем і вмикаємо там пароль на доступ до домашнього екрану. В iPhone 5s шуканий пункт налаштувань називається Touch ID і пароль. Після цього можна сміливо активувати ту саму опцію в параметрах Safari і зберігати абсолютно будь-які паролі.


Как сохранять любые пароли Safari в Связке ключей iCloud для iOS и OS X

Тепер черга OS X. Тут все відбувається за тією ж схемою. Зберегти деякі паролі не вдасться до тих пір, поки не буде включено блокування екрана вашого комп'ютера. Якщо вона вже активована, то запускаємо Safari, відкриваємо налаштування і вибираємо пункт меню Паролі. Внизу знаходиться пункт Дозволити автозаполенение навіть на веб-сайтах, що вимагають не зберігати паролі. Активуємо його. Якщо захист екрану не включена, то виконуємо рівно ті ж дії, але в кінці побачимо попередження, що пропонує перейти в Налаштування захисту та безпеки. Йдемо туди і ставимо прапорець навпроти опції Запитувати пароль і вказуємо часовий інтервал. Тепер пароль буде запитуватися при включенні комп'ютера і вихід з режиму сну або екранної заставки. Зате паролі будуть зберігатися всі до єдиного.


Как сохранять любые пароли Safari в Связке ключей iCloud для iOS и OS X

Напевно, далеко не всі погодяться включити захист паролем на всіх своїх пристроях тільки заради просунутих функцій Зв'язки ключів iCloud. Але така політика Apple в області безпеки на даний момент. Тому описані вище дії - єдиний спосіб зберігати всі без винятку паролі в хмарі.

|