Menu

НАСА планує два запуску наступного тижня.



Наступний тиждень буде важкою для фахівців НАСА. Наступного тижня заплановано здійснити запуск двох космічних апаратів. Перший запуск буде запуском шатла Endeavour, який доставить екіпаж із семи астронавтів на Міжнародну Космічну Станцію. Другим запуском буде запуск ракети-носія Atlas V, який ознаменує початок програми з вивчення і освоєння Місяця.

Старт ракети-носія Atlas V запланований на 15:51 17 червня. Ця ракета доставить на Місяць два космічні апарату Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) і Lunar Crater Observation and Sensing Spacecraft (LCROSS).

Апарат LRO, як ми писали раніше (LRO чекає запуску на Місяць), вийде на орбіту Місяця, і серед інших досліджень, буде займатися пошуком відповідного місця для розміщення посадочних майданчиків і майбутньої бази на поверхні.

Метою апарату LCROSS буде пошук води на Місяці (LCROSS - Місія НАСА для пошуку води на Місяці). Для цього одна частина апарату буде скинута на поверхню, в результаті удару утворюється кратер де і буде проведений пошук води.

Шаттл Endeavour буде запущений на МКС для доставки туди екіпажу із семи астронавтів, так само на МКС цим космічним апаратом буде доставлена основна частина нового японського дослідницького комплексу Kibo. Астронавти почнуть монтаж однієї платформи і будуть встановлювати на ній дослідну установку Kibo. Екіпаж вже знаходиться у Флориді, де закінчуються приготування до запуску і тестування космічних апаратів.

НАСА планирует два запуска на следующей неделе.


.

|